9 Tekenen van Onverwerkt Trauma

Trauma is vaak het gevolg van een overweldigende hoeveelheid stress uit een situatie die het vermogen om ermee om te gaan overstijgt. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen bij het verlies van een dierbare, het einde van een betekenisvolle relatie of de afwijzing door een geliefde. Maar hoe herken je onverwerkt trauma en hoe kun je het genezen? In dit artikel behandelen we negen tekenen die erop kunnen wijzen dat je nog steeds lijdt onder onverwerkt trauma.

Lees Meer..

9 Tekenen dat Je op de Weg naar Genezing Bent

Het is belangrijk om te beseffen dat genezing niet altijd gemakkelijk is. Er rust nog steeds een stigma op het zoeken van therapie en het doen van zelfreflectie. Vaak wordt gedacht dat alleen zwakke of ‘gekke’ mensen dit doen, maar dat is absoluut niet waar. Genezing kan een uitdaging zijn, maar het is een reis die leidt tot diepe voldoening die niets van buitenaf kan verstoren.

Lees Meer..

Trauma Door Afwezigheid van Wat Had Moeten Zijn

Trauma is een complex en veelvoorkomend probleem dat een grote impact kan hebben op iemands welzijn en levenskwaliteit. Hoewel we vaak denken aan traumatische gebeurtenissen die daadwerkelijk hebben plaatsgevonden, zoals geweld, misbruik of ongelukken, is het ook belangrijk om de aandacht te vestigen op de gevolgen van trauma door verwaarlozing, oftewel wat er niet was. Dit artikel onderzoekt de verborgen impact van verwaarlozing en hoe het kan leiden tot langdurige psychologische en emotionele schade.

Lees Meer..

De Impact van Trauma op het Maken van Keuzes

Trauma’s hebben een diepgaande invloed op het leven van mensen, waaronder het vermogen om keuzes te maken. Het maken van keuzes kan een uitdagende taak zijn voor iedereen, maar voor mensen die lijden aan trauma’s kan het nog moeilijker zijn. In dit artikel verkennen we de redenen waarom het maken van keuzes zo moeilijk kan zijn voor mensen met trauma’s en hoe dit hun dagelijks leven beïnvloedt.

Lees Meer..

Hechtingstherapie: Herstel de Emotionele Band en Versterk Je Relaties

Hechting is een fundamenteel onderdeel van ons menselijk bestaan. Het verwijst naar de emotionele band die we vormen met anderen, vooral in onze intieme relaties. Helaas kunnen ervaringen uit het verleden, zoals verwaarlozing, scheiding of trauma, deze hechtingsband verstoren en onze relaties negatief beïnvloeden. Gelukkig is er een effectieve vorm van therapie die kan helpen bij het herstellen van de emotionele verbinding: hechtingstherapie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op hechtingstherapie, de verschillende benaderingen en technieken, en de vele voordelen die het kan bieden.

Lees Meer..

Ontdek de helende kracht van lichaamswerk voor totale welzijn

Jezelf zijn

Introductie: Lichaamswerk, ook bekend als somatisch werk, is een benadering in de psychologie die de connectie tussen lichaam en geest erkent. Het omvat verschillende therapeutische technieken en oefeningen die gericht zijn op het vergroten van het lichaamsbewustzijn en het bevorderen van welzijn. In dit artikel zullen we dieper ingaan op lichaamswerk, de voordelen ervan en hoe het jou kan helpen om een betere balans tussen lichaam en geest te bereiken.

Lees Meer..

Ontdek de Betekenis en Kracht van Totemdieren: Wijsheid en Begeleiding op je Levenspad

De spirituele wereld van totemdieren heeft altijd een fascinatie opgewekt bij mensen over de hele wereld. Totemdieren zijn symbolische metgezellen die ons begeleiden, beschermen en inspireren op ons levenspad. In dit artikel zullen we diep ingaan op de betekenis en kracht van totemdieren, en hoe ze ons kunnen helpen in onze persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling. Van de majestueuze adelaar tot de speelse vos, elk totemdier draagt unieke eigenschappen en symboliek die we kunnen verkennen en integreren in ons dagelijks leven. Laten we duiken in de fascinerende wereld van totemdieren en ontdekken welke wijsheid ze voor ons in petto hebben.

Lees Meer..

Het belang van stiltes in communicatie

Stiltes laten vallen in een gesprek: Waarom het waardevol is en hoe het effectief kan worden gebruikt

In onze drukke en vaak lawaaierige wereld lijken stiltes soms ongemakkelijk en ongewenst. We voelen de behoefte om de stilte op te vullen met woorden om ongemak te vermijden. Echter, stiltes kunnen eigenlijk buitengewoon waardevol zijn in een gesprek. Ze bieden ruimte voor reflectie, diepgang en het opbouwen van verbinding met anderen. In dit artikel zullen we onderzoeken waarom stiltes laten vallen in een gesprek belangrijk is en hoe je ze effectief kunt gebruiken.

Lees Meer..

Wat is het innerlijke kind?

Het innerlijke kind: Praktische Tips voor Heling en Integratie

Het innerlijke kind verwijst naar de psychologische notie dat we als volwassenen nog steeds de emotionele wonden en behoeften van ons kind-zelf bij ons dragen. Het is het deel van ons dat onze jeugdervaringen heeft gevormd en dat nog steeds invloed heeft op hoe we ons voelen, denken en handelen als volwassenen.

Lees Meer..