Navigeren Tussen Innerlijke Verdeeldheid en de Meta-Staat (de Observerende Zelf)

In de complexe innerlijke wereld van de menselijke psyche is dissociatie een fenomeen dat vaak wordt geassocieerd met het idee van meerdere persoonlijkheden. Echter, deze verdeeldheid kan ook subtieler zijn, waarbij verschillende aspecten van het zelf zich manifesteren als afzonderlijke entiteiten. Vaak wordt gesproken over het volwassen zelf en het innerlijke gekwetste kind, maar er is nog een andere dimensie die aandacht verdient: de meta-staat, waarbij men zichzelf van een afstandje observeert en reflecteert.

Lees Meer..

Innerlijke Verdeeldheid (Dissociatie): Heling voor het Innerlijke Kind na Trauma

Het begrijpen van innerlijke verdeeldheid

Innerlijke verdeeldheid, ook wel bekend als dissociatie, verwijst naar het ervaren van verschillende delen van de persoonlijkheid als afzonderlijke entiteiten. Deze ervaring kan voortkomen uit trauma en kan leiden tot gevoelens van verwarring, conflict en disfunctie in het dagelijks leven. In dit artikel zullen we de oorzaken, symptomen en helingsmethoden van innerlijke verdeeldheid verkennen, met een focus op innerlijk kind werk, traumaheling en zelfcompassie.

Lees Meer..

Boekrecensie: “Volwassen Worden voor Volwassenen” door Elmer Hendrix

Een Weg naar Emotionele Volwassenheid

“Volwassen Worden voor Volwassenen” biedt een diepgaande verkenning van de reis naar emotionele volwassenheid, gepresenteerd door Elmer Hendrix. Het boek is een waardevolle gids voor iedereen die streeft naar persoonlijke groei en ontwikkeling op het gebied van emotionele volwassenheid.

Lees Meer..

De Edele Kunst van Not Giving a F*ck – Luisterboek Recensie

Auteur: Mark Manson

Introductie:

Luisterboek Recensie: De Edele Kunst van Not Giving a F*ck – Een Diepgaande Analyse van Mark Manson’s Werk

In deze uitgebreide luisterboek recensie duiken we dieper in op “De Edele Kunst van Not Giving a F*ck” van Mark Manson. Van een overzicht van de inhoud tot een diepgaande analyse van de thema’s en een persoonlijke reflectie, biedt deze recensie alle informatie die je nodig hebt voordat je besluit of dit luisterboek iets voor jou is.

Lees Meer..