De kunst van het loslaten

De nobele kunst van het loslaten


Lees Meer

Loslaten werkt tegen onze gezonde logica en instincten

De Wet van Aantrekking en de kunst van het loslaten

In het vorige hoofdstuk hebben we het gehad over wat de “Vortex” is, waarom je er veel in wilt verblijven, omdat je dan pas zult aantrekken wat je graag wilt, en over wat het is dat je ervan weerhoudt om je doelen aan te trekken, je afhankelijkheid van het eindresultaat.

Vandaag gaan we een paar stappen vooruit zetten en praten we over een van de belangrijkste sleutelprincipes van de Wet van Aantrekking: de kunst van het loslaten.

Stap voor stap zul je de diepe betekenis begrijpen van wat het werkelijk betekent om los te laten.

Je internaliseert hoe je de twijfel kunt loslaten en een staat bereikt waarin je absoluut vertrouwt dat het Universum je grootste dromen zal waarmaken.

We krijgen pas wat we willen wanneer we het loslaten

Voor veel mensen roept dit probleem van het loslaten meer vragen op dan het krijgen van antwoorden. Ik herinner me dat ik voor het eerst over het concept van loslaten las in een boek dat ik ooit had gekocht. Ik was overweldigd en dacht: “Wow! Bijzonder! Hier moet ik meer van weten!”

Het concept van loslaten werkt tegen onze gezonde logica en instincten. Vanaf het moment dat we geboren zijn, hebben we geleerd dat we problemen moeten oplossen, we moeten ze vooral niet uitstellen, er meteen mee aan de slag, omdat ze anders alleen maar groter zullen worden.

Ons is verteld dat we niet mogen opgeven als we iets gedaan willen krijgen. Loslaten wordt dus gezien als het moeilijkste (en vreemdste) wat je kunt doen.

Maar buiten het feit dat het idee van overgave aan het universum niet echt een vertrouwd idee is, weten veel mensen ook niet hoe ze het op de juiste manier kunnen toepassen. Dit is het deel van de wet van aantrekking waardoor veel mensen eraan twijfelen omdat ze niet weten hoe ze het op de juiste manier moeten doen.

Velen vragen zich af hoe moet ik me concentreren op mijn verlangen en tegelijkertijd het loslaten en me overgeven ? Moet ik dan stoppen met nadenken over mijn ambitie, wensen, verlangen en dromen?

Het idee lijkt makkelijk, zo van: “Ik laat het gewoon los en dan komt alles wat ik wil naar me toe”, maar in de praktijk is de grote vraag hoe doe je het?

Als ik de Wet van Aantrekking zou samenvatten met twee concepten, zouden ze zijn:

1. Focus je op wat je wilt 
2. Laat los

Klinkt als een paradox, toch? Nou, dat is het niet. Meestal, wanneer mensen over deze twee concepten praten, praten ze er afzonderlijk over. Maar ze werken echt samen. En als je leert om ze te linken, dan … wauw! De resultaten zullen … onvoorstelbaar zijn.

Totdat ik de paradox van de wet van aantrekking ontdekte, dacht ik dat ik alles wel wist over de Wet van Aantrekkingskracht.. Maar wat ik niet wist wat ik zou gaan leren over dit krachtige principe van het loslaten en wat het me zou brengen. Het avontuur was nog maar net begonnen.

Waar beginnen de problemen?

Meestal, wanneer mensen dit concept gaan uitproberen, focussen ze zich slechts op één gedeelte: ze concentreren zich op wat ze willen. En vaak doen ze dit deel ook niet goed. Ze focussen zich namelijk op wat er ontbreekt in plaats van waar ze naartoe willen.

Als een verlengstuk en een levende expressie van bronenergie, ben je erg krachtig. Je zou het misschien niet denken, maar dat ben je wel. Je hebt een oneindige kracht om je eigen realiteit te creëren. Je bent een opzettelijke schepper van die realiteit.

Er is je keer op keer verteld door goeroes en leraren dat je je moet plannen en focussen om je doelen te manifesteren. Het is waar … Nou ja, gedeeltelijk. Het is slechts een aspect van dit principe, maar niet het hele plaatje.

Het ontbrekende stuk

Wat je niet verteld is om te doen, of wat je vergeet te doen, of niet lijkt te doen, is loslaten.

Het geheim van deze paradox is het verzamelen van je intentie, focus en concentratie en DAN, ALS DAT GEDAAN IS, jezelf in een staat van loslaten en overgave te plaatsen.

Deze twee delen met elkaar verbinden is de enige manier om de machine van de Law of Attraction op volle kracht te activeren.

Hoe te focussen als een professional?

Elke keer dat je de wens hebt om iets te manifesteren, moet het representatief zijn voor je passie. Deze passie neemt je volledig in beslag. Het is altijd in je gedachten. Je denkt erover na, je voelt het. Je kunt bijna niet gaan slapen omdat de adrenaline het overneem als je er over nadenkt.

Intentie en concentratie zijn aanwezig als je gepassioneerd bent over je verlangen. Als je verlangen in overeenstemming is met je essentie, met je hogere zelf, dan ben je al op de goede weg.

Als je gepassioneerd bent over je droom, focus je er automatisch op. Je kunt het niet forceren of faken. Het gebeurt gewoon.

Het is als verliefd worden. Je kunt aan niets anders denken. Als het er is, dan is het er. Dat is waar echte passie over gaat.

Concentreer je eerst op je passie. Als je beperkende overtuigingen hebt, moet je ze verwijderen [lees ook dit artikel]. We zullen in een ander hoofdstuk hebben over beperkende overtuigingen en hoe je mentale en emotionele blokkades kunt verwijderen.

Als je bijvoorbeeld een artiest bent en kunst je leven is, focus je dan op het doel dat je wilt bereiken. Het kan een beroemde lokale kunstenaar worden of een populaire huwelijksfotograaf, je eigen galerij openen, een kunstacademie oprichten, enzovoort.

En dan?

Na een periode van tijd die je besteedt aan het opbouwen van je intentie en focus op de door jou gekozen manifestatie, laat je het los. Overgave.

Leef je leven zonder gehechtheid aan het resultaat, zoals we in een ander artikel hebben besproken.

Weet gewoon dat je je vortexmand hebt gevuld met veel goodies en dat het nu tijd is om los te laten. Laat het begaan.

Laat je hogere geest het werk doen. Denk niet na over hoe.

Het “hoe” is niet aan jou

Het “hoe” is niet voor jou om mee aan de slag te gaan. Het is niet jouw taak. Laat het over aan de energie van het Universum. Het goddelijke zal ervoor zorgen.

Je fysieke brein is niet in staat om de onbeperkte mogelijke scenario’s van het hoe te formuleren. En omdat je fysieke brein of ego niet is ontworpen om zelfs maar de wonderen van het ‘hoe’ te begrijpen, is het zonde van je tijd om er zelfs maar over na te denken.

Zelfs de meest getalenteerde en verfijnde Hollywood-scenaristen kunnen niet denken aan zulke prachtige, magnifieke, krachtige scripts als die het Universum voor jou heeft gepland.

Je hebt je werk gedaan. Je kracht ligt niet in het vermogen dingen te laten gebeuren door ze geforceerd aan je wil te onderwerpen.

Wanneer je naar een restaurant gaat en je gerecht bestelt, is dat het enige wat je hoeft te doen. Je gaat niet naar de keuken en raakt bij koks betrokken bij hun werk. Je vraagt erom en laat het los. De Wet van Aantrekking zal dan die bestelling invullen door alle onderdelen te zoeken en te vinden en ze samen te stellen.

Focus je met volle passie en laat je gehechtheid los. Sta vervolgens toe dat de oneindige energie van het Universum je het beste biedt van alle mogelijke scripts die er zijn. Vraag je niet af HOE het gaat gebeuren.

Ik ontmoette iemand die in de gevangenis moest zitten om spirituele verlichting te ervaren. Nadat hij uit de gevangenis kwam, woonde hij een meditatie-retraite bij, waar hij zijn multi-miljonair-vrouw ontmoette via een andere deelnemer.

Voordat hij naar de gevangenis ging en zelfs toen hij zijn tijd uit zat, stelde hij zich niet voor dat hij geestelijke verlichting zou ervaren. Hij stelde zich ook niet voor om zijn vrouw daar te ontmoeten of dat zijn financiële situatie radicaal zou veranderen in de nasleep van een workshop die hij zou bijwonen.

Er was geen sprake van dat zijn ego in staat was om zoiets voor te stellen.

Alleen het goddelijke beslist hoe je zult ontvangen wat je hoort te ontvangen.

Een klant vertelde me dat ze op haar 43e ontslagen werd, zonder spaargeld of pensioenplan. Ze stapte een paar dagen later op een bus en hoorde twee mensen praten over het huren van verlichtingsapparatuur voor een bruiloft. Omdat ze, toen ze 20 was, DJ was, kende ze mensen uit de industrie.

In een soort innerlijke impuls die van binnenin kwam, kwam ze in contact met een oude vriend en beiden werden partners van een nationaal verlichtingsverhuurbedrijf.

Denk je dat je geest ooit dit hoe” zelf zo zou hebben kunnen bedenken?

Ze vertelde me: “Ik heb dit idee niet bedacht, ik  heb het ontvangen“.

Wanneer je eindelijk de diepe waarheid begrijpt – dat het de rol van het Universum is om je zorgen te maken over het ‘hoe’, zul je leren om absoluut los te laten. En wanneer je het echt loslaat, trek je je verlangens sneller dan ooit aan!

Je hoeft niets meer te vragen. Het universum weet precies wat je wilt, dus het heeft geen zin om ermee te worstelen. De bronenergie van het Universum zorgt voor de rest.

De afhankelijkheid, de obsessie en de wanhopige behoefte om het doel te bereiken en onmiddellijk te bereiken, zo niet eerder, zorgen er voor dat je de rol wilt stelen die is weggelegd voor het universum.

Je kunt het Universum niet beheersen of forceren om dingen te doen volgens jouw voorwaarden, vooral als ze ontstaan ​​vanuit een plaats van nood en angst.

Maar let op – je moet echt loslaten, niet met de verwachting dat dingen eerder of sneller zullen manifesteren. Je moet loslaten omdat je echt gelooft dat je het eindresultaat niet nodig hebt om gelukkig te zijn.

Hoe kun je dingen sneller te krijgen?

Of met andere woorden: hoe bereikt je niveau 1, dat zich richt op je passie? 
Als je serieus bent over het manifesteren van je doelen, raad ik je ten zeerste aan om visualisatie te gebruiken. Het belangrijkste ding over visualisatie is om het te voelen.

Neem elke avond ongeveer 15 minuten, kom in een meditatieve en roep het beeld op van wat je het liefst wilt manifesteren. Voel de passie, de opwinding, de vreugde om het te ontvangen; betrek je andere zintuigen, zoals ruiken, horen, zien en aanraken.

Herhaal dit voor een bepaalde tijd; Ik stel voor tussen 4 weken en 90 dagen.

Neem je tijd, er is geen haast. Wees niet zo streng voor jezelf. Als je niet meteen in een meditatieve staat kunt komen, is dat goed. Je bent niet in competitie met iemand.

Als je dan eindelijk ontspannen bent, geef je er dan aan over. Bouw het op. Laat de energie exploderen! Vergeet niet dat je je vortexmand vult met pure bedoelingen die gebaseerd zijn op echte passie.

Oefen dit proces een tijdje en laat het dan gewoon los. Laat het los van je systeem.

Als je dit goed doet, als je echt leert je over te geven, zul je de grootsheid van de Wet van Aantrekking in al zijn glorie ervaren.

Een super belangrijke opmerking over het manifesteren van je verlangen:

Het universum zal je verlangen in het werkelijke bestaan ​​brengen, maar NOOIT OOIT op precies de manier waarop je het verwacht. Dit komt omdat je verwachtingen bij je geest of ego horen en je geest kan nooit de grootsheid van wat echt kan gebeuren, doorgronden.

De betekenis van loslaten is niet om de hoop op te geven, maar om weerstand op te geven.

Het opgeven van de eindeloze preoccupatie met het onderwerp is het loslaten van weerstanden. Je laat de hoop, de motivatie en het verlangen niet los.

‘Je dromen loslaten’ en ‘je dromen opgeven’ zijn twee verschillende aspecten. Probeer je verlangen niet los te laten. Laat alles los dat in tegenspraak is.

Loslaten vereist dat je je manier van denken verandert. Het vereist dat je meer bewust gaat denken.

Robert zijn verhaal

Neem nou Robert, iemand met een klein bedrijfje; een winkel met gereedschap, verf, enz. Zijn doel is om zoveel mogelijk klanten binnen en buiten de stad te bereiken.

Wanneer hij obsessief en eindeloos nadenkt over hoe hij klanten kan krijgen, en waarom klanten niet naar zijn winkel komen en waarom de mensen de voorkeur geven aan zijn concurrenten, plaatst hij veel weerstand op dit onderwerp.

Hij denkt er de hele dag aan aan als hij op het werk is, na het werk, terwijl hij aan het sporten is, wanneer hij eet met zijn vrouw, wanneer hij naar de film gaat en terwijl hij iets drinkt in een bar met zijn vrienden.

Zijn geest rust nooit. Uur na uur wordt hij verteerd door gedachten aan strategieën, speculaties en tactieken.

Alles heeft de juiste tijd nodig. Het universum weet wat zijn bedoelingen zijn. Het heeft geen zin om het steeds opnieuw te herhalen. Dus wat hij nu moet doen, is overgeven, het vrijgeven. Laat de tijd zijn gang gaan. Laat de knop los, laat de greep los en laat het touw dat hij rond zijn winkel heeft geknoopt loskomen.

Als je loslaat, geef je jezelf ruimte in je geest, de geest waar het momenteel erg druk is en waar het moeilijk is om duidelijkheid te hebben. Neem even een paar stappen terug.

Door los te laten, geeft Bob zijn dromen en ambities niet op of geeft hij niet om de toekomst van zijn winkel. Hij verwijdert gewoon zijn weerstand, hij stapt uit de weg, omdat hij het obstakel is wat er tussenin staat.

Wanneer je niet constant bezorgd ben over je verlangens, dus als je niet constant denkt aan het ontbreken van wat het is dat je wilt (waar je naar verlangt) dan zorgt dat er voor dat negatieve gedachten wegblijven. En dat helpt het Universum zeker om je dromen sneller uit te laten komen (het manifesteren van je verlangens).

Ik hoor je zeggen: Maar, ik heb nog steeds problemen om het los te laten, omdat het moeilijk voor me is om te geloven dat het universum me echt de dingen kan brengen die ik wil.

Als je nog steeds niet gelooft in het systematische mechanisme van de wet van aantrekking, zijn hier enkele punten om je te helpen deze terugkerende lus op te lossen –

Vraag je gedachten

Als je twijfelt aan het bestaan van de wet van aantrekking, vraag jezelf dan af – zijn er mensen die hun dromen hebben aangetrokken via de Wet van Aantrekking?

Zijn er daar mensen die erin slagen om vrije en stromende overvloedige energie te manifesteren, ook al hadden ze een niet zo veelbelovend uitgangspunt?

Er zijn zeven miljard mensen in de wereld, dus er moet er op zijn minst een zijn die de Wet van Aantrekking heeft kunnen ontcijferen, en deze persoon trekt een enorme overvloed aan in hun realiteit.

Lees opnieuw de uitleg over de structuur van de atomen, energie en wonderlijke ontdekkingen van de kwantumfysica in hoofdstuk 1.

Je bent eigenlijk een levende magneet. Of je bereid bent dit feit te accepteren of niet: je trekt mensen, situaties en omstandigheden aan die aansluiten bij je overtuigingen en gevoelens, die de belangrijkste componenten van je standaardtrilling zijn. Alles waar je op focust breidt zich uit in je fysieke ervaring.

Ik moedig je aan jezelf af te vragen waarom jouw natuurlijke neiging is om te twijfelen aan de Wet van Aantrekking. Wil je in stiekem niet vooruit komen? Voel je je comfortabel om op dezelfde plek te blijven? Ben je bang om te falen?

Overweeg eens welke voordelen je mist als je twijfelt aan de wetenschappelijke bewijzen dat materie en energie eigenlijk dezelfde dingen zijn.

Zoek naar bewijzen

Een van de beste manieren om van de twijfel af te komen is het vinden van bewijsstukken. Als menselijke wezens is het gemakkelijker voor ons om te geloven wat we zien en om dingen te diskwalificeren die niet worden waargenomen in een van onze vijf zintuigen. Daarom kan het zoeken naar bewijs de twijfel oplossen en zo de weg vrijmaken om je dromen te laten manifesteren.

Kijk naar je verleden en zie wanneer de wet van aantrekking in je leven is verschenen –

Vond je bijvoorbeeld de informatie waarnaar je op zoek was zonder al te hard je best te doen? Heb je iemand ontmoet waarmee je je onmiddellijk verbonden voelde zonder het op te leggen? Heb je een parkeermeter gevonden waar het parkeergeld nog in zat? Heeft iemand je uitgenodigd om te lunchen? Heb je ooit een gratis geschenk gewonnen? Heb je gratis nuttig advies gekregen van iemand die je hebt ontmoet?

Noteer het bewijs van de wet van aantrekking op basis van je ervaringen. Het bijhouden van een dagboek of een notitieboek als bewijs van de wet van aantrekking in je leven zal je helpen er meer in te geloven, meer opgewonden raken door meer toe te staan en meer te vertrouwen.

Ongeacht de omvang van de materialisatie (bijvoorbeeld: Als je een 10 euro biljet vindt of als je een geld opleverende  tip van je buurman hebt gekregen) – Schrijf het bewijsmateriaal op en verhoog daarmee de frequentie.

Wanneer de twijfel niet langer deel uitmaakt van de vergelijking, kun je echt loslaten en vertrouwen op het universum om zijn functie uit te voeren.

Onthoud dat elke keer dat iemand iets voor je heeft bewezen, op dat moment alle twijfel verdwenen is. Misschien kun je dan jezelf met opluchting horen zeggen: “Nu geloof ik het!”

“Ikzelf noteer al jaren “de bewijzen” van de Wet van Aantrekkingskracht door middel van screenshots, documenten en grafieken waarop je duidelijk kunt wat de invloed is van The Law of Attraction als het bijvoorbeeld gaat om mijn omzet en hoe ik me voel. Hoe beter en onbezorgder ik me voel, des te hoger mijn omzet is.”

~Roelof Klöpping~

Het opsommen

Betrokken raken bij het “hoe” is als je neus ergens in steken in bedrijven die niet van jou zijn. Je ego, beperkt door paradigma’s, kan niet denken aan alle mogelijke scenario’s waardoor je je verlangens zullen worden vervult.

Laat het universum zijn werk doen en laat het los. Als je eindelijk loslaat, geef je je sterke ambitie niet op, maar verdrijf je de weerstand.

Dit is de les voor vandaag. Ik hoop dat je het zult internaliseren en toepassen op je dagelijkse routine.

In het volgende hoofdstuk over
de Wet van Aantrekking praten we over de enorme kracht van intenties

De kracht van intenties

Succesvolle mensen richten hun aandacht op hun doelen en intenties, niet op de dingen waar ze bang voor zijn.

CURSUS

Je leert:

  • Hoe je je energie regisseert als een winnaar
  • Waarom de meeste mensen nalaten om DWVA toe te passen
  • Hoe intenties correct en nauwkeurig worden verklaard
  • Do’s en don’ts bij het aangeven van intenties