EFT Tapping Oefening: De Kracht van “Dit of Iets Beters”

Mensen kunnen goed benoemen wat ze niet leuk vinden, inclusief pijnlijke zaken en hun oorzaken. Maar we zijn minder goed in het benoemen van wat we willen bereiken. Het is niet genoeg om alleen te weten wat er mis is; we moeten ook weten wat we willen veranderen. Dit artikel introduceert een zin die mijn leven heeft veranderd en mijn vooruitgang heeft getransformeerd.

De Kracht van “Dit of Iets Beters”

De zin die mijn leven heeft veranderd is “Dit of Iets Beters”. Ik gebruik deze zin niet alleen bij het tappen, maar ook bij het opstellen van doelen. Mensen zijn van nature goed in het benoemen van wat ze niet willen. Het vermogen om pijn en gevaar te herkennen is evolutionair gezien nuttig. Maar als we ons willen richten op positieve groei en verandering, moeten we leren om niet alleen te weten wat we willen vermijden, maar ook wat we willen bereiken.

Het Belang van Openheid en Mogelijkheden

Door de zin “Dit of Iets Beters” toe te voegen aan onze doelen en verlangens, openen we ons voor nieuwe mogelijkheden. Het helpt ons om niet zo gefixeerd te zijn op een specifiek resultaat, waardoor we ons breder kunnen richten. We kunnen nog steeds doelen hebben, maar we laten ruimte voor variatie en grotere successen. Dit geeft ons de vrijheid om te groeien, te leren en ons aan te passen aan veranderende omstandigheden.

Of je nu aan het tappen bent of je doelen opschrijft, onthoud altijd de kracht van “Dit of Iets Beters”. Het opent je geest voor nieuwe kansen en helpt je om voorbij je initiële doelen te kijken. Sta jezelf toe om te dromen en te groeien, wetende dat het pad dat voor je ligt, misschien nog beter is dan je ooit had kunnen voorstellen.

Doe de Tapping Sessie voor Meer Vooruitgang

Afsluitend wil ik je aanmoedigen om deze eenvoudige maar krachtige EFT-tappingoefening te proberen. Door bewust te werken aan het geloof dat ‘beter mogelijk is’, kun je jezelf bevrijden van de belemmeringen die je tegenhouden. Neem een moment voor jezelf, volg de stappen die ik eerder heb beschreven, en herhaal de zinnen terwijl je op de aangegeven punten tikt. Laat deze oefening je helpen om vertrouwen te krijgen in de mogelijkheid van vooruitgang en verandering.

Tappen: Begin met het tikken op de zijkant van je hand en neem een diepe ademhaling. Vervolgens kun je de tapping-routine toepassen zoals je gewend bent en of zoals je hieronder kunt vinden.

EFT Tapping Script

Dit zijn de specifieke punten die je tijdens de EFT-tappingroutine tikt. Begin bij het punt “Oog” en werk jezelf vervolgens door elk punt, terwijl je je aandacht richt op je gevoelens en de zinnen die je herhaalt.

 • Ik erken het feit dat ik me soms vast voel zitten.
 • Ik voel alsof ik vastzit in een wachtstand.
 • Maar ik kan niet vooruit.
 • Het maakt niet uit wat ik doe.
 • Het maakt niet uit wat ik probeer.
 • Zelfs als ik moeite doe.
 • Zelfs als ik actie onderneem.
 • Voelt het gewoon alsof ik vastzit.
 • Alsof ik niet vooruit kan.
 • En een deel van de reden waarom het voelt alsof er geen vooruitgang is, is omdat ik gemakkelijk de dingen opmerk die fout gaan.
 • En het is makkelijk voor mij om de dingen te missen die goed gaan.
 • Ik geef mezelf toestemming om te erkennen dat ik niet vastzit op deze plek.
 • Ook al is er een deel van mij dat gelooft dat ik hier voor altijd zal zijn.
 • Ik geef mezelf toestemming om te erkennen dat ik op doordachte manieren vooruit kan gaan.
 • Dat ik op doelgerichte manieren vooruit kan gaan om mijn leven te verbeteren.
 • Ik geef mezelf ook toestemming om te erkennen dat vooruitgaan geen alles-of-niets-voorstel is.
 • Transformatie en succes zullen in stappen komen.
 • En het is oké als ze in stappen komen.
 • Ik geef mezelf toestemming om mild te zijn voor mezelf.
 • Om zacht te zijn voor mezelf in dit proces.
 • Beter is mogelijk.
 • Beter is mogelijk op dit moment.
 • Zelfs als het maar een kleine stap naar beter is.
 • Elke stap naar beter.
 • Maakt het gemakkelijker om nog een stap naar beter te zetten.
 • Ik sta open voor verbetering die plaatsvindt.
 • Ik geef mezelf toestemming om verbetering te erkennen.
 • Ik vier verbetering die plaatsvindt.
 • Wat de volgende stap nog gemakkelijker zal maken.
 • Diepe ademhaling.

Tot Slot

Bedenk dat elke kleine stap die je zet, hoe klein ook, een stap voorwaarts is in de richting van verbetering. Wees mild voor jezelf, geef jezelf de ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Als je dieper wilt duiken in de wereld van tapping en andere methoden voor persoonlijke groei, moedig ik je aan om mijn platforms te verkennen. Daar vind je waardevolle hulpmiddelen en inzichten die je kunnen bijstaan.

P.S. Binnenkort zal mijn online EFT-tappingprogramma ook beschikbaar zijn!

Dus, waar wacht je nog op? Laten we samen de weg vrijmaken voor positieve verandering en een betere toekomst. Begin door te tikken, te geloven en te groeien.

Plaats een reactie