De waarheid is dat velen van ons onze dromen opgeven.

De waarheid is dat velen van ons onze dromen opgeven


Lees Meer

11 redenen waarom je groot moet dromen

Ik ben altijd een dromer geweest

Zolang ik me kan herinneren heb ik wilde fantasieën en visies over het doen en bereiken van geweldige dingen in mijn leven. En ik ben niet alleen. Er zijn veel dromers. En hoewel de samenleving vaak erg haar best doet om ons van onze dromen af te houden zijn er enorme voordelen aan een dromer zijn en dromen hebben.

Als je een dromer bent zoals ik, dan zijn we met elkaar verbonden. Dromen houdt in dat je vasthoudt aan een visie van een beter leven, een van succes en overvloed. Hoewel het misschien moeilijk is om je dromen uit te laten komen, vanwege tegenslagen en fouten maken, is het zeker de moeite waard. Iedereen die ooit een groot doel bereikt heeft, weet precies waar ik het over heb.

Wij dromers dromen allemaal anders. Maar als het gaat om het realiseren van onze dromen zullen we alles er aan doen om ze tot uit te laten komen.

De waarheid is echter ook dat velen van ons onze dromen opgeven.

We gooien die spreekwoordelijke handdoek in de ring als het moeilijk wordt. Het is makkelijker op te geven dan te volharden door de kwelling en pijn van een volgende mislukking. Maar als je een volhardende dromer bent dan zal je nooit opgeven.

Vaak dromen en groot dromen biedt ons een platform voor groei en succes.

Het begint allemaal met de droom

En hoewel er veel voordelen zijn om een ‘normaal’ leven te leiden – een van zelfvoldaanheid en naleving die met een ingetogen geest wordt uitgevoerd – is er niets mooier dan het leven van een dromer, zelfs als ze nog niet zijn uitgekomen, met visioenen van een leven waarvan je weet dat je bent voorbestemd,

Waarom je groot moet dromen

Kinderen dromen groot. Het maakt deel uit van hun genetische vezel – hun algehele make-up, als je wilt. Ze denken nooit klein, omdat ze niet gehinderd worden door de standaardbeperkingen die volwassenen terughouden. Als je een kind vraagt wat hij wil voor Kerstmis, kan hij zeggen: “Ik wil twee zwembaden! Eén in de achtertuin en één aan de voorkant. Het is gemakkelijk is om de dromen van een kind als onzinnig of onrealistisch te verwerpen maar wie zegt dat deze dromen dom of onrealistisch zijn? Alleen omdat iets tegen de stroom in gaat of in de tegenovergestelde richting van maatschappelijke normen loopt, betekent dit niet dat het onmogelijk is.

We kunnen allemaal een beetje kinderlijke vreugde gebruiken in onszelf. Daar is absoluut niets mis mee.

En als je dromen je niet bang maken, dan zijn ze niet groot genoeg.

Het enige wat je weerhoudt om ze te bereiken, ben jezelf. We kunnen in zoveel gevallen onze eigen ergste vijand zijn, vooral als we niet in onszelf geloven.

1. Wat je denkt, word je

Dromers zijn een select publiek. Ze hebben de eigenschap om goed te kunnen visualiseren waardoor het lijkt alsof iets er al in het echt is. En dat is een serieuze kracht. Waarom? Omdat gedachten dingen zijn. Wat wij denken dat worden wij.

Ongetwijfeld heb je de uitdrukking eerder gehoord, maar hier is waarom het zo krachtig is. Elke persoon in de geschiedenis die een groot resultaat heeft bereikt, is in staat geweest om zijn of haar droom goed voor te stellen (visualiseren) voordat deze werkelijkheid werd. Elke persoon die iets opmerkelijks heeft gedaan, kan hiervan getuigen. De droom gaat altijd vooraf aan de realiteit.

Als je auto’s gaat bekijken, waarom denkt je dan dat de testrit zo’n krachtige verkoopfunctie is? Verkopers weten dat zodra ze achter het stuur kruipen, de deal bijna rond is. Het fysiek rijden in een auto en voelen hoe het voelt om achter het stuur te zitten, is een manier om een droom werkelijkheid te laten worden. En zij weten dat.

Evenzo is dit ook de reden waarom een rondleiding door een open huis of een onroerend goed zo’n belangrijk hulpmiddel is. Omdat niet alle mensen in staat zijn om hun droomleven in een bepaald huis voor te stellen, helpt het om het om dat te doen uit eerste hand. En wanneer het huis mooi is ingericht naar je smaak, zul je je nog beter kunnen voorstellen dat je daar woont en dus mogelijk ook al voor je ziet dat je dat huis koopt.

Gedachten zijn dingen.

Er zijn geen woorden meer waar. Als je een dromer bent, droom groot en zie die dromen zo duidelijk en levendig als het licht van de dag. Schrijf ze tot in de kleinste details op. Sta niet toe dat andere mensen je ontmoedigen, alleen maar omdat je dromen groot zijn. Ze moeten groot genoeg zijn om je de stuipen op het lijf te jagen. Dat is wanneer je weet dat je iets hebt dat de moeite waard is.

2. Je focus is veranderd en je merkt verschillende dingen

Neem twee mensen die naar hetzelfde feest gaan. De ene persoon speelt zich in een paar ruzie in de hoek en kibbelt eindeloos. Hij zegt dat het feest verschrikkelijk was omdat hij alleen mensen zag discussiëren. Een andere persoon gaat naar hetzelfde feest, danst, lacht, ontmoet geweldige nieuwe mensen die hij vrienden zou noemen en gaat naar huis. Uiteindelijk vertelt hij iedereen dat hij een van de beste nachten van zijn leven had.

Dus wat scheidt deze twee mensen?
Focus. Focus is alles.

Waar je op focust, krijg je meer. Wat het ook is waar we het in het leven over hebben, als je je erop concentreert, krijg je er meer van. Wanneer professionele coureurs worden geleerd om uit de problemen te geraken, worden ze heftig onderwezen over focus en waar hun ogen en hoofd moeten kijken. Omdat dat is waar uw auto naartoe zal gaan.

Als je uit de hand loopt en je focust op de muur, bezorgd, biddend en bang dat je zou kunnen slaan, zul je hem raken. Waarom? Je hebt je erop gefocust.

Evenzo zijn mensen die groot dromen, gefocust op die dromen. Ze leven en ademen die dromen. Ze hebben wilde fantasieën over die dromen die tot wasdom komen. En als ze niet opgeven, komen die dromen uit omdat ze op hen gericht zijn. Ze stuurden hun richting uit, zelfs in de moeilijke tijden waarin het leek alsof ze gewoon zouden crashen en verbranden.

Niets dat de moeite waard is zal natuurlijk nooit gemakkelijk worden, maar focus is een belangrijke reden waarom sommige grote dromers vreemde resultaten kunnen bereiken. Zelfs met alle tegenstanders en negativiteit die hen omringt, duwen ze door. Maar het zijn die verheven dromen die hen helpen om langs de potentiële angst voor falen en struikelblokken langs de weg te gaan.

Wees niet bang om groot te dromen, want het zal je focus veranderen. Het zal helpen om je manier van denken aan te passen om je vooruit te duwen in plaats van je tegen te houden. Negeer de nee-zeggers. Er zullen altijd nee-zeggers zijn. Droom groot en wees niet bang om die dromen na te jagen.

3. Plots beweegt je leven zich in de goede richting

Het onderbewustzijn is ongelooflijk krachtig. Meer zelfs dan hebben we ontdekt met de moderne wetenschap. Sterker nog, we zijn pas echt begonnen aan het oppervlak van ons begrip van zaken als het brein, de geest en hun rol in het menselijk bewustzijn. Maar zonder zich te verdiepen in een discussie over de enorme omvang van dingen die ons begrip te boven gaat, is één ding duidelijk: de geest is ongelooflijk krachtig.

Als je droomt, houd je vast aan ideeën die in je bewuste geest leven, maar ook hun weg naar je onderbewustzijn. Het onderbewustzijn helpt bij het verwerken van maximaal 60.000 gedachten per dag, en dat is een enorm aantal als je stopt om erover na te denken. Die gedachten beheersen je elk moment en beweging in het leven.

Wat je denkt bevordert wat je voelt, en wat je voelt bevordert hoe je je gedraagt, en hoe je je gedraagt bevordert de ervaringen van je leven, en de ervaringen van je leven koesteren je waarden en je overtuigingen. Dus, die gedachten (veel van die zich voordoen op de onderbewuste laag van je geest) hebben een enorme impact op je leven.

Als je de richting wilt bepalen van waar je heen gaat, moet je je gedachten beheersen. Wanneer je groot droomt, zijn je gedachten meer dan overvloedig in overvloed aanwezig. Zelfs als je in werkelijkheid in een toestand van absoluut gebrek leeft, ben je blut, of heb je keer op keer gefaald, zolang je maar groots kunt dromen, de richting van je leven en de resulterende uitkomst ervan , zal uiteindelijk veranderen.

4. Je begint je te realiseren dat zelfverbetering een noodzaak is, geen optie

Sommige dromers weten dat ze hun leven moeten verbeteren om hun dromen te realiseren. Zelfverbetering wordt meer een noodzaak en minder een optie. Dromers realiseren zich dat ze hun dromen niet kunnen vervullen door steeds dezelfde dingen te doen en verschillende resultaten te verwachten. Ze moeten verbeteren en vooruitgaan, in plaats van op dezelfde weg verder te gaan en achter te blijven.

Maar als je niet droomt, en je ziet geen beter leven voor jezelf, een van de overvloed, blijf je in een staat van gebrek leven, ondergedompeld in slechte gewoonten en een status-quo die schijnbaar niet verandert. Als je droomt, realiseer je je op zijn beurt de eindeloze mogelijkheden die er zouden zijn als je die dromen waar zou maken die verandering teweegbrengen.

Zonder te veranderen, is er geen manier om onze dromen te vervullen. Dromers weten dat als een feit. Maar er is een bepaald type dromer voor nodig – een die zijn of haar volledige potentieel kan realiseren – om dromen te realiseren. Het is geen hersenoperatie, maar het impliceert de consistente inspanning om dag in dag uit te volgen, en jezelf geen excuses te geven.

Als je een dromer bent en je hebt een paar serieuze doelen voor jezelf gesteld , begin dan aan een zoektocht naar zelfverbetering. Werk aan het ontwikkelen van een aantal goede gewoonten , het opbouwen van een krachtige ochtendroutine en het elimineren van de slechte gewoonten in je leven . Als je je dromen wilt vervullen, is het niet genoeg om je een beter leven voor te stellen; je moet er echt iets aan doen.

5. Als je faalt, kun je sneller herstellen

Ik weet het. Falen is pijnlijk. Ik ben er al te vaak geweest. Maar dat zijn mislukkingen die me eerder hebben gediend dan dat ze me hebben gehinderd. Ik realiseerde me dat op dat moment niet, maar die mislukkingen hebben me op de lange termijn echt geholpen. Ik werd mentaal, spiritueel en emotioneel. Ik ervoer fysieke pijn, maar kwam metafysisch vooruit.

Er is iets aan falen dat zo’n nummer op ons aanbrengt dat het echt onmogelijk is om het bos door de bomen te zien als we er doorheen gaan. Als we te maken hebben met die pijn, kunnen we ons minder zorgen maken over hoe het ons leven op de lange termijn zou kunnen verbeteren. Maar dat doet het. En als dromer bent u waarschijnlijk mislukt en zult u waarschijnlijk wat meer mislukken. Maar dat is oke.

Dromers herstellen sneller van mislukking dan gewone mensen. Waarom? Omdat ze groot dromen. Na de eerste overstuur en de pijn die voorbij is, halen ze zichzelf op en borstelen ze zichzelf af en proberen ze het opnieuw. En de echt hardnekkige dromers blijven het proberen totdat ze die verheven dromen bereiken die ze zichzelf hebben opgelegd, ongeacht wat er nodig is.

De waarheid is dat wanneer je faalt je de neiging hebt om na te denken, en wanneer je slaagt heb je de neiging om te feesten. Maar falen kweekt de vaardigheden die nodig zijn voor succes op de lange termijn, en niet alleen de kortstondige soort die we kunnen ervaren met tijdelijke (maar snel vluchtige) gevoelens van gelukzaligheid.

Wees niet bang om te dromen alleen maar omdat je misschien faalt, het zal helpen om karakter te bouwen en je de tools te geven om te slagen op de lange termijn.

6. Je begint effectief je tijd te beheren

Hoewel je misschien niet denkt dat dromers effectieve tijdmanagers zijn, zijn degenen die serieus zijn over het bereiken van hun dromen dat wel. Als u uw tijd effectief kunt beheren , zijn er geen beperkingen aan wat u kunt bereiken. Maar als u waarschijnlijk vaak op een zijspoor raakt, kan het bereiken van uw dromen een beetje lastiger of inspannend zijn.

Tijdmanagement is absoluut een vaardigheid die nodig is voor mensen die hun dromen serieus nemen. Want zelfs als je je die dromen levendig kunt voorstellen en hoe je leven eruit zou zien als ze zouden worden vervuld, is het veel moeilijker om ze werkelijkheid te laten worden zonder voortdurend actie te ondernemen te midden van een effectief tijdsbeheersysteem.

Tijd is onze meest waardevolle hulpbron. We hebben allemaal dezelfde hoeveelheid. Slechts 24 uur per dag. Niemand krijgt meer tijd dan de andere persoon, dus het is in essentie de grootste equalizer van het leven. Maar wat er anders is, is hoe we de kostbare kleine tijd die we hebben gebruiken. Verspillen we het weg? Of gebruiken we het en gebruiken we het om onze dromen waar te maken?

Dat maakt het verschil. Als je je dromen serieus neemt, weet je maar al te goed dat je een goed systeem nodig hebt om je tijd te beheren. Of u nu het kwadrant-tijdbeheersysteem gebruikt of een ander kiest, het is geheel aan u. Wat er wel toe doet, is dat je iets kiest en ervoor zorgt dat de kostbare uren, minuten en seconden in je leven niet verspillen.

7. Het woord onmogelijk is niet meer van toepassing op jou

Als een dromer negeer je het woord onmogelijk. In feite zegt het woord onmogelijk eenvoudig tegen jou – ik ben mogelijk.

Alles is mogelijk als je het levendig kunt dromen.

Terwijl anderen je misschien proberen te weerhouden om die dromen tot leven te zien komen, luister je niet naar hen. Je bent een dromer. Je bent wildogig. Je gaat je dromen vervullen, ongeacht wat er nodig is.

Wij, dromers, kijken niet naar de belemmeringen in de weg. We zien de struikelblokken niet. En we negeren onze mislukkingen uit het verleden. We duwen vooruit en jagen die dromen na. We stoppen niet en geven zeker niet op. We kunnen ernstige, ruige stukken raken en steeds opnieuw falen, maar we pakken onszelf op en proberen het opnieuw en opnieuw totdat we bereiken wat we willen bereiken.

Dat is waar het bij een dromer om draait. Er bestaat niet zoiets als onmogelijk. Alles is mogelijk. Je kunt het zo duidelijk en levendig zien dat je het bijna kunt proeven. En dat is een deel van de strijd. Dat is het mooie van een dromer zijn.

8. Je begint inspiratie op te zoeken bij anderen die erin geslaagd zijn

Een van de manieren waarop dromers hun dromen vervullen, is door anderen te modelleren die hen zijn voorgegaan. Wanneer je een droom zo levendig vasthoudt dat het bijna echt aanvoelt, zoek je naar elke manier waarop je die droom kunt verwezenlijken. En om dat te doen, wenden we ons vaak tot de mensen die ons inspireren. We kijken naar mensen die de veldslagen hebben gevoerd maar de oorlog hebben gewonnen.

Het is nooit gemakkelijk om je dromen te vervullen, maar het lijkt een beetje minder overweldigend als je kijkt naar anderen die verheven doelen hebben bereikt, zelfs in het gezicht van schijnbaar onoverkomelijke omstandigheden. Hoe hebben ze het gedaan? Wat was het proces? Wat dachten ze? Welke uitdagingen moesten ze onder ogen zien en overwinnen? En hoe hebben ze het gedaan?

Je wordt een detective en de misdaad die je onderzoekt, is succes. Je begint alle stukjes in de puzzel te leggen, en beetje bij beetje kom je erachter. Kijkend naar je inspiratie in anderen die hun dromen hebben vervuld en die mogelijk in veel slechtere omstandigheden zijn geweest dan je was, lijkt succes niet zo vluchtig.

9. Wanneer slechte gewoonten je tegenhouden, begin je het meer op te merken

Een van de grootste dingen die ons weerhoudt om grootheid te bereiken is, nou ja, onszelf. We kunnen onze eigen ergste vijanden zijn. Maar als je een dromer bent, begin je die dingen meer op te merken. Je merkt de slechte gewoonten die je tegenhouden. Je herkent de patronen van beperkend gedrag die je ervan weerhouden om je doelen te bereiken.

Het gebeurt niet meteen. Dit is ook geen nachtelijke procedure. Maar met falen en pijn, komt begrip en groei. Je begint dingen te noteren die je denkt, zegt en doet omdat je dromen zo belangrijk voor je zijn dat je beseft wat je dagelijks doet, van belang is voor je algehele traject in het leven.

Het is niet gemakkelijk om slechte gewoonten aan te pakken. Ze spannen zich constant in. Maar iedereen kan zijn slechte gewoonten opgeven als ze iets slecht genoeg willen. Als je dromen zo levendig zijn en je sterke redenen hebt waarom je ze absoluut moet bereiken, besef je dat je geen andere keuze hebt dan om te gaan met je slechte gewoonten. Anders hebben ze met jou te maken.

10. Je maakt je druk om kleine dingetjes

Dromers maken zich druk om kleine dingetjes. We hebben geen keus.

Je realiseert je, als een dromer, dat de kleine dingen er toe doen. Hoewel ze in het moment niet veel lijken, nemen ze na verloop van tijd veel in beslag. En dat houdt ons tegen, of duwt ons vooruit. Een paar minuten verspild of gewonnen hier en daar wordt belangrijk in de tijd. Een paar euro hier en daar wordt uitgegeven of wordt bespaard, begint nog veel meer uit te maken.

Je begint ook met het analyseren van de cijfers, omdat analyses alles zijn wanneer je je dromen najaagt. Als je droom is om af te vallen, een enorm succesvolle startup te maken, of bijna alles in het leven te doen, moet je je resultaten bijhouden. Hoe anders kun je weten hoe ver je bent gekomen, waar je nu bent en hoeveel meer werk je nog moet doen? Het zou veel moeilijker zijn, dat is zeker.

Zelfs als je als dromer in eerste instantie je niet drukt maakt om de kleine dingetjes, doe je dat in de loop van de tijd. Je beseft dat het een integraal onderdeel van het proces is. Je kunt niet komen waar je naartoe gaat zonder je resultaten in kaart te brengen en te zien wat werkt en wat niet. Als je ziet wat niet werkt, door te letten op de kleine dingen, kun je al vroeg wijzigingen aanbrengen. En uiteindelijk kun je die verheven dromen waarmaken.

11. Stukje bij beetje stapelen je kleine prestaties op

In het begin voelen de dromen altijd zo immens. We vragen ons af hoe we ze ooit zullen bereiken. We denken na over de enorme omvang van de taak die voor ons ligt. Maar beetje bij beetje boek je kleine winsten. De ene na de andere prestatie volgt. En uiteindelijk beginnen die overwinningen een voor een op te stapelen.

Dit helpt bij het opbouwen van momentum, waardoor je dichter bij je doelen komt. Wanneer je deze dingen in de loop van de tijd kunt zien gebeuren, zal het je alsmaar meer motiveren en je verder helpen. We verbeteren in fasen, van week tot week, van maand tot maand en van jaar tot jaar, maar we houden niet op omdat we onze dromen zo levendig in ons hoofd houden.

Elke dromer weet dat hun grote dromen niet gemakkelijk zullen worden. Je moet dat ook wel goed beseffen dat het zo werkt, anders kun je je dromen niet uit laten komen. Bedenk goed: als iedereen het kon, wat zou dan de uitdaging zijn?

Nee, als dromer, realiseer je je dat er een lange weg voor je ligt, maar je bent ook bereid om te doen wat nodig is. En na verloop van tijd zul je die dromen bereiken en waarmaken. Het gebeurt niet van de ene dag op de andere. Maar uiteindelijk gebeurt het. 

Durf te Dromen!

Zonder onze emoties kunnen we ons niet voorstellen hoe beslissingen voor ons in de toekomst uit zullen vallen!


Facebook


Soundcloud


Instagram


Youtube