Brain Fog Verminderen met Een Eenvoudige Ademhalingstechniek

In deze video wordt een eenvoudige ademhalingstechniek gedeeld om brain fog (mentale mist) te verminderen. Deze techniek heeft velen enorm geholpen in hun herstel van burn-out en langdurige covid. Als je worstelt met concentratieproblemen, mentale mist ervaart of last hebt van cognitieve vermoeidheid, lees dan dit artikel, waar ik je zal laten zien hoe je van brain fog naar helderheid kunt gaan.

Het Brain Fog Verhaal

Voordat we de techniek leren, willen ik kort het verhaal delen van iemand die ernstig uitgeput raakte door een veeleisende baan en drukke avonden met meditatielessen. Tijdens het werk begon deze persoon brain fog-symptomen te ervaren: gedachten werden dof, focus ging verloren en het was moeilijk om de juiste woorden te vinden. Bovenstaande video vertelt hoe deze persoon een ademhalingstechniek ontdekte die aanzienlijke verlichting bracht en het leven veranderde.

Voordelen van Adem Inhouden voor Brain Fog

De ademhalingstechniek die ik met je deel, genaamd de “Many Small Breath Holds” oefening, kan op twee manieren helpen bij het verminderen van brain fog:

1. Kalmeert het Zenuwstelsel

Deze oefening helpt het zenuwstelsel te kalmeren, wat de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt. Stress kan het bloed wegleiden van de hersenen, wat leidt tot verminderde helderheid en concentratie. Door het zenuwstelsel te kalmeren, wordt een gezonde bloedstroom naar de hersenen hersteld.

2. Verhoogt Koolstofdioxide (CO2) Niveaus

Het inhouden van de adem verhoogt op een milde manier de CO2-niveaus in het bloed. Dit verbetert de bloedtoevoer naar de hersenen en de overdracht van zuurstof naar hersencellen. Ironisch genoeg zorgt minder ademen voor een betere zuurstofafgifte aan de hersenen, wat kan leiden tot meer helderheid en minder brain fog.

De “Many Small Breath Holds” Oefening

Laten we nu de ademhalingsoefening zelf doen. Ga in een comfortabele zithouding zitten en volg deze stappen:

  1. Adem normaal in en uit door je neus.
  2. Houd je neus 3 tot 5 seconden dicht.
  3. Laat dan je neus los en adem normaal in en uit door je neus. Houd je mond gesloten gedurende de hele oefening.

Herhaal deze cyclus meerdere keren. Merk op dat de inademing vóór het adem inhouden normaal en rustig moet zijn, geen diepe inademing. Dit is een belangrijk detail om te onthouden.

Volgende Stappen

Deze techniek kan onmiddellijke verlichting bieden, maar bij regelmatig gebruik kan het op lange termijn helpen om brain fog te verminderen. Je kunt deze oefening meerdere keren per dag doen, tot eens per uur. Blijf het gebruiken en observeer hoe helderheid en concentratie verbeteren.

Bedankt voor het kijken naar deze video. We hopen dat deze ademhalingstechniek je kan helpen om brain fog te verminderen en je helderheid terug te krijgen. Als je meer content wilt zien of vragen hebt, laat het ons dan weten in de opmerkingen.

Plaats een reactie