Intuïtie: Albert Einstein noemde het de heilige gave.

intuïtie: Albert Einstein noemde het de heilige gave.


Lees Meer

Steve Jobs noemde intuïtie ‘krachtiger dan intellect’.

Intuïtie: Luister naar je onderbuik, vooral wanneer je niet bevalt wat het je vertelt

Wat is de Vortex

Er zijn veel tekenen dat je intuïtie met je praat. In een bepaalde situatie kun je lastige gedachten en gevoelens van achterdocht, angst, twijfel, nieuwsgierigheid of verwondering ervaren. Je lichaam heeft signalen als kippenvel voor inspiratie of een kolkende maag als iets niet goed is.

De grootste indicator van een intuïtief persoon is dat het individu luistert naar en luistert naar de signalen die zijn of haar intuïtie geeft. Intuïtie is wat het briljante van het gemiddelde onderscheidt.

Albert Einstein noemde het de heilige gave. Enkele van de belangrijkste partnerschappen, producten en theorieën zijn ontstaan uit het instinctieve gevoel van intuïtie.

Hoe meer je dit zesde zintuig uitoefent dat beschikbaar is voor ieder van ons, hoe succesvoller je zult worden. Je kunt rampen afwenden voordat ze zich voordoen en je effectiviteit vergroten.

5 manieren om  je intuïtie te ontwikkelen:

1. Volg je visie

Je visie is de essentie van je nalatenschap, je “waarom” en je doel. Wanneer je een zinvolle en omvattende visie voor je leven, je bedrijf en je wereld maakt, kun je deze nog jarenlang als kaart gebruiken.
Als je het gebruikt, zal je visie je laten zien wat er in je leven in overeenstemming is en wat niet. Visualiseer de uitkomst van je acties.

2. Wees bewust

Wanneer je bewust bent, hoor en luister je beter naar je intuïtie omdat je je bewust bent van de signalen van je lichaam en je sneller handelt. In plaats van na te denken over wat de volgende is of wat er gisteren is gebeurd, kun je in het nu zijn, wat veel effectiever is.

Hoe meer je bent in het moment en het heden, hoe meer tijd je hebt. Meditatie is een uitbreiding van mindfulness. Het maakt je klaar voor rommel en chaos en stelt je in staat om de kleine stem van je intuïtie te horen.

3. Vertrouw op je gevoel

Donald Trump geeft toe: “Ik heb een miljardenrijk gebouwd door mijn intuïtie te gebruiken .”

Voordat mijn vader vertrok voor een reis van drie weken naar Nieuw-Zeeland in 2005, vroeg ik hem om niet te gaan. Ik wist niet waarom, maar iets voelde gewoon niet goed aan. Mijn zus Heidi had ook sterk dat idee. 

Het bleek dat mijn vader een bijna dodelijk auto-ongeluk doormaakte waardoor hij ernstig hersenletsel opliep. We wisten toen nog niet precies hoe nauwkeurig onze intuïtie over zijn tragische reis was.

Als een zakelijke of levensbeslissing niet goed voelt, vertrouw ik op mijn gevoel.

4. Let op je dromen

Onze ziel is vaak de stem van ons ware en hoogste zelf. Het spreekt tot ons in dromen met symbolen. Je kunt je dromen zelfs vragen voor antwoorden op specifieke vragen en pen en papier bij je bed bewaren om vast te leggen wat er komt.

‘s Nachts tonen onze dromen ons belangrijke aanwijzingen. Harriet Tubman vertrouwde op haar dromen om 300 slaven in veiligheid te brengen. Einstein droomde veel van zijn theorieën. Door je af te stemmen op je dromen en je persoonlijke symbolen en emoties te leren interpreteren, word je ook meer intuïtief.

5. Stem af op synchroniciteit

Luister naar de signalen die je lichaam je geeft. Is er een brandend gevoel in je borst? Heb je vlinders in je maag? Kippenvel? Heb je drie keer achter elkaar dezelfde titel gezien? Wat zegt het nummer op de radio tegen jou? Misschien heb je een film bekeken en lijkt de hoofdpersoon direct in je leven te spreken.

Er is een hele draad van berichten en activiteit gaande in de wereld net onder de oppervlakte. Als je afstemt op de kleine details, kun je misschien gewoon je weg vinden naar antwoorden die je nooit had verwacht.

Als je nooit veel aandacht hebt besteed aan de kracht van intuïtie, zul je een aangename verrassing krijgen als je aandacht begint te krijgen. Dingen die vroeger ongrijpbaar leken, zullen zichzelf als kansen gaan presenteren. Je kunt snelle beslissingen nemen die je niet op de tweede plaats zet. Je zult vertrouwen en gemoedsrust krijgen.

Deel dit bericht als je het leuk vindt! 😉

Lees ook 7 tips om je intuïtie te versterken en inspiratie te putten uit je ziel

Leren luisteren naar je intuïtie

Allereerst moet je, om je intuïtie te kunnen gebruiken, het herkennen wanneer het tegen je spreekt.

deel 2

Je leert:

  • Herken wanneer je intuïtie spreekt
  • Verdiepen je intuïtie door meditatie
  • Luisteren naar je intuïtie
  • Stel vragen
  • Schrijf je antwoorden op
  • Onderneem onmiddellijk actie
  • Vertrouw jezelf