7 tips om je intuïtie te versterken en inspiratie te putten uit je ziel

7 tips om je intuïtie te versterken


Lees Meer

Versterk je intuïtie en helderheid

7 tips om je intuïtie te versterken en inspiratie te putten uit je ziel

Als we een grote vraag hebben of een belangrijke beslissing moeten nemen, kijken velen van ons buiten onszelf om de antwoorden.

We wenden ons tot Google. We krijgen advies van onze vrienden en familie. We lezen boeken of raadplegen de leringen van experts. Toch verzuimen we vaak om de belangrijkste autoriteit van allemaal te raadplegen: onze eigen intuïtie.

Je innerlijke wijsheid is de bron van je verborgen genie en zal je altijd voorzien van de kennis die je nodig hebt om in de goede richting vooruit te komen. Dit geldt voor alle mensen, niet alleen voor degenen die zichzelf paranormaal of zeer intuïtief vinden.

Voorbeeld: heb je ooit aan iemand gedacht – en vanuit het niets rinkelt de telefoon en staat de exacte persoon aan de lijn?

Of heb je ooit het gevoel gehad dat iemand je in de gaten houdt – en wanneer je je omdraait, zie je iemand van een afstandje naar je staren?

Dit zijn slechts twee veelvoorkomende voorbeelden van uw intuïtie. Net als geheugen, kritisch denken en intellect is je intuïtie een mentale spier die je kunt versterken en gebruiken om succes te creëren en de best mogelijke versie van jezelf te worden.

Hier zijn zeven tips over hoe je je intuïtie kunt ontwikkelen en hoe je die kunt gebruiken om wijzer, door de ziel geïnspireerde beslissingen voor je leven te maken.

1. Herken wanneer je intuïtie spreekt

Allereerst moet je, om je intuïtie te kunnen gebruiken, het herkennen wanneer het tegen je spreekt. Intuïtie is meestal niet luid of veeleisend – het is subtiel en communiceert op verschillende manieren voor verschillende mensen.

Je kunt bijvoorbeeld visuele berichten ontvangen, zoals afbeeldingen die snel worden weergegeven of visies die zich langzaam ontvouwen, zoals een film.

Je intuïtie kan je aanspreken als een voorgevoel, een gedachte of in woorden. Misschien kun je zelfs een dialoog aangaan met je intuïtie om meer informatie en duidelijkheid te krijgen.

Als alternatief kan je intuïtie met je spreken in fysieke sensaties, zoals kippenvel, ongemak in je darm, een gevoel van opluchting of een zure smaak in je mond.

Je kunt intuïtieve berichten ontvangen door je emoties, zoals gevoelens van onbehagen of verwarring wanneer je innerlijke wijsheid je van iets wegleidt – of gevoelens van euforie en diepe vrede wanneer je op een pad wordt geleid dat je naar een grotere persoonlijke vreugde en overvloed.

Soms zijn intuïtieberichten gewoon een diep gevoel van weten en zekerheid. Als je ooit het gevoel hebt gehad dat je wist dat iets waar was tot in de diepte van je hart of ziel, dan is de kans groot dat het een boodschap van je intuïtie was.

2. Verdiep je intuïtie door meditatie

Om toegang te krijgen tot je intuïtie, moet je je verbinding ernaar verdiepen – en meditatie is hiervoor een uitstekende tool. Regelmatige meditatie zal je helpen af te leiden van afleidingen en je te leren hoe je de subtiele impulsen van binnenuit beter kunt herkennen.

Ik raad je aan elke dag tijd vrij te maken om zelf te mediteren.

Het hoeft niet lang te duren – zelfs 10 minuten per dag levert krachtige resultaten op en maakt het veel gemakkelijker voor je om je intuïtie op te merken wanneer deze met je spreekt door woorden, beelden, emoties of fysieke sensaties.

3. Besteed elke dag tijd om naar je intuïtie te luisteren

Het leven is druk, en in de haast om items op onze dagelijkse takenlijst af te strepen, is het gemakkelijk te vergeten om te stoppen en af te stemmen op onze hogere intelligentie. Maar je meest waardevolle wijsheid komt wanneer je het meest open staat om het te ontvangen.

Daarom moedig ik je aan om elke dag tijd te besteden – meerdere keren per dag, indien nodig – om je intuïtie bewust centraal te stellen. Dit is vooral belangrijk wanneer je wordt gevraagd om belangrijke beslissingen te nemen. Zorg ervoor dat je wat tijd neemt om te zitten met je intuïtie en kijk in jezelf naar de antwoorden voordat je kiest welk pad je moet nemen.

4. Stel vragen

Het ontvangen van wijsheid van je intuïtie mag geen passieve ervaring zijn. Vraag informatie die je nodig hebt over de soort antwoorden waarnaar je op zoek bent. Hoe duidelijker je je vragen stelt over je aangeboren wijsheid, hoe duidelijker de antwoorden zullen zijn.

5. Schrijf je antwoorden op

Intuïtieve berichten zijn subtiel en kunnen heel snel uit je bewuste geest vervagen, tenzij je actie onderneemt om ze op te nemen. In feite wijst neurowetenschappelijk onderzoek erop dat intuïtieve inzichten die niet binnen 37 seconden zijn vastgelegd, waarschijnlijk nooit meer zullen worden opgeroepen.

Schrijven is een zeer effectieve manier om toegang te krijgen tot je intuïtie en zijn wijsheid vast te leggen. Ik stel voor dat je regelmatig schrijft, vijf of tien minuten per dag, je zult versteld staan van de helderheid van wat er doorkomt!

6. Onderneem onmiddellijk actie

Het universum beloont degenen die actie ondernemen – en dat geldt ook voor je intuïtie. Wanneer je handelt op de informatie die je ontvangt vanuit je innerlijke bron van wijsheid, open je het kanaal tussen je onderbewustzijn en je bewuste geest en ontvang je meer intuïtieve berichten die sterker en gemakkelijker voor je zijn om te horen en ernaar te handelen.

7. Vertrouw jezelf

Hoe meer geloof je in je intuïtie laat zien, hoe groter de resultaten zullen zijn.

Of je nu betere beslissingen wilt nemen, problemen sneller wilt oplossen of grote plannen voor je leven wilt maken, je zult je doelen sneller en effectiever bereiken als je afstemt op je intuïtie en luistert naar wat je innerlijke wijsheid te zeggen heeft.

Vertrouwen op je intuïtie gaat helemaal over jezelf vertrouwen – en hoe meer vertrouwen je in jezelf stelt, hoe meer succes je zult hebben.

Makkelijker gezegd dan gedaan?

Ik kan je helpen

Het ontwikkelen van een sterke verbinding met je intuïtie kan een uitdaging zijn, vooral als je een leven lang hebt doorgebracht – jezelf raden of niet vertrouwen in je eigen besluitvormingsvaardigheden, of als je te veel andere ‘stemmen’ in je hoofd hebt – stemmen van jezelf – twijfel, schuld of oordeel – je intuïtie te verdrinken.

Als je denkt dat je hier meer hulp bij nodig hebt, nodig ik je uit om binnenkort deel te nemen aan mijn persoonlijke online programma. In slechts vijf dagen zullen we samen er aan gaan werken om de gedachten die je niet dienen te kalmeren en je verbinding met je innerlijke bron van wijsheid te versterken.

Het zal je duidelijk worden wat het is wat je echt wilt in dit  leven – en de stappen die je moet nemen om het te laten gebeuren. Bovendien ontmoet je een enorme groep ondersteunende, zeer gemotiveerde mensen die je zullen aanmoedigen naar je doelen toe, en die negatieve stemmen voor altijd teniet doen.

Overweeg het en stel jezelf de vraag: wat zegt jouw intuïtie over het pad dat je moet volgen om je ideale leven te creëren en de best mogelijke versie van jezelf te worden?

Ik kijk er naar uit om persoonlijk met je samen te werken.

In slechts vijf dagen zullen we samen er aan gaan werken om de gedachtes die je niet dienen te kalmeren en je verbinding met je innerlijke bron van wijsheid te versterken.

Roelof Klöpping