Je Innerlijke Stem: Luisteren en Begrijpen

In de diepten van ons wezen fluistert een stem van wijsheid en leiding, bekend als het innerlijke weten of de innerlijke stem. Deze innerlijke stem is een krachtige bron van intuïtie die ons begeleidt in ons leven, ons leidt naar waarheid en ons helpt in tijden van twijfel. Maar hoe communiceren we met deze innerlijke stem? En wat als we het niet goed vertalen, zowel naar onszelf als naar anderen toe?

Lees Meer..

Herkennen van je gevoel: Is het afkomstig van trauma of intuïtie?

Het identificeren van gevoelens die voortkomen uit trauma en intuïtie kan een uitdaging zijn, vooral wanneer negatieve ervaringen uit het verleden diepe wonden hebben achtergelaten. Deze kunnen worden getriggerd in specifieke situaties, waardoor we vast komen te zitten in herhalende patronen. Aan de andere kant leidt het vertrouwen op intuïtie tot beslissingen die in lijn zijn met ons ware zelf, los van ons verleden. Maar het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen of onze reacties voortkomen uit triggers of intuïtie.

Lees Meer..

Je innerlijke kompas vinden

We hebben allemaal een speciaal hulpmiddel om ons te helpen beslissen wat het beste voor ons is – ons innerlijke kompas, een innerlijke hulpbron waarvan je kunt leren gebruik te maken door deze eenvoudige stappen te volgen.

Lees Meer..

Intuïtie: Albert Einstein noemde het de heilige gave.

intuïtie: Albert Einstein noemde het de heilige gave. Lees Meer Steve Jobs noemde intuïtie ‘krachtiger dan intellect’. Intuïtie: Luister naar je onderbuik, vooral wanneer je niet bevalt wat het je vertelt Er zijn veel tekenen dat je intuïtie met je praat. In een bepaalde situatie kun je lastige gedachten en gevoelens van achterdocht, angst, twijfel, …

Lees Meer..