Je innerlijke kompas vinden

We hebben allemaal een speciaal hulpmiddel om ons te helpen beslissen wat het beste voor ons is – ons innerlijke kompas, een innerlijke hulpbron waarvan je kunt leren gebruik te maken door deze eenvoudige stappen te volgen.

Je hebt een innerlijk kompas. Het is een verbazingwekkend nauwkeurige en betrouwbare bron die voortdurend aan het werk is om je te begeleiden en je informatie te geven over wat het beste voor je is. Het helpt je ook erachter te komen of je wel of niet in overeenstemming bent met wie je werkelijk bent.

Je innerlijke kompas is een heel eenvoudig mechanisme. Het is een intern ja / nee-mechanisme dat je directe verbinding is met de Grote Universele Intelligentie – die kracht die dit verbazingwekkende Universum en al het leven erin heeft geschapen, inclusief jou.

Om je een duidelijke indicatie te geven of je al dan niet in overeenstemming bent met wat de Grotere Intelligentie weet als de waarheid over je, werkt het Innerlijke Kompas als de Noord / Zuid-begeleiding van een gewoon richtingskompas.

Als je in afstemming bent – als je in harmonie leeft met wie je werkelijk bent en wat het beste voor je is – wijst dit Innerlijke Kompas direct naar het noorden en voel je een gevoel van comfort, gemak en flow in je leven.

Met andere woorden, je voelt je goed. En als je niet op één lijn bent met wie je werkelijk bent, betekent dit dat je van het pad af bent, en als gevolg daarvan voel je een gevoel van ongemak of onbehagen. Met andere woorden, je voelt je niet zo goed.

Zo simpel is het.

De volgende oefening gaat over het vinden en gebruiken van je Innerlijke Kompas, elke dag in elke situatie. Dit is wat je doet:

Neem allereerst de beslissing om gedurende de dag rekening te houden met je kompas. Herinner jezelf er constant aan dat je het hebt, en begin dan op te merken hoe je je voelt, echt voelt, op verschillende momenten in de loop van de dag.

  • Merk op wanneer dingen goed aanvoelen en merk op wanneer ze dat niet doen.
  • Merk op wanneer je je goed voelt en wanneer je dat niet doet.

Wanneer je merkt dat je meer nadenkt over wat andere mensen over jou denken of voelen – of over een situatie, gebeurtenis of een andere persoon – dan aan wat je zelf denkt en voelt, trek dan onmiddellijk je aandacht van de andere mensen terug en richt je aandacht weer op jezelf.

Met andere woorden, als je merkt dat je je zorgen maakt over wat je baas denkt, of over wat je partner denkt, of over wat je moeder denkt, laat het dan gewoon vallen.

Laat de gedachte los van wat iemand anders zou kunnen denken of voelen over wat er aan de hand is. Laat het vallen alsof je een hete aardappel in je hand hebt en je verbrandt – ouch! Dat doet pijn, dus laat het vallen. Stop met proberen erachter te komen wat andere mensen wel of niet denken, voelen of willen. Gewoon laten gaan. Stop met proberen erachter te komen wat iemand anders denkt en voelt over wat er aan de hand is en richt je aandacht voorzichtig weer op jezelf.

Haal dan diep adem en ga naar binnen en merk op wat je voelt. Met andere woorden, merk op wat je Innerlijke Kompas je vertelt over de huidige situatie, of over de persoon waarmee je wordt geconfronteerd, of over wat er op dit moment voor je gebeurt. Neem even de tijd om naar binnen te gaan en merk op hoe dit op dit moment voor je voelt. Hoe voelt deze situatie aan? Hoe voelt deze persoon zich? Hoe voelt dit evenement op dit moment?

Dat is wat het innerlijke kompas je vertelt. En dat is waar de oefening Innerlijke Kompas over gaat.

Het gaat om opmerken.

Het gaat erom eerlijk te zijn.

Het gaat over bewustwording op het huidige moment.

Het is nu.

Het gaat erom dat je je op dit moment bewust bent van wat er in je omgaat.

Het gaat erom dat je je bewust bent van je eigen unieke verbinding met de Grote Universele Intelligentie.

Het gaat erom te begrijpen wat je emoties betekenen en te geloven dat ze ertoe doen.

Je innerlijke kompas geeft je altijd directe, realtime informatie over hoe de dingen aanvoelen en wat het beste voor je is.

Dus ga je gang en vraag jezelf af: hoe voelt dit op dit moment? Voelt deze situatie, gebeurtenis of persoon zich goed? Geeft dit je een gevoel van comfort? Dat is alles wat je hoeft op te merken.

It’s that simple!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is rk.png

Boeken TIP!

Als je op zoek bent naar een goed boek wat gaat over je innerlijke kompas dan zijn onderstaande boeken wellicht iets voor jou:

Plaats een reactie