Jezelf zijn: waarom wil ik mezelf zijn?

5 redenen waarom je altijd moet zijn wie je bent

Als het erop aankomt jezelf te zijn, kan er veel druk zijn van de buitenwereld die probeert te beïnvloeden wie je bent. Als je leeft in een samenleving die voortdurend in ontwikkeling is, is het belangrijk dat je altijd jezelf van binnenuit bent.

Als je jezelf en de grenzen die je hebt gesteld goed kent, is de kans groter dat je een bevredigend en lonend leven zult ervaren. Zonder jezelf te kennen en die grenzen vast te stellen, kun je gemakkelijk rondgeduwd worden en op een onverharde weg belanden.

Dus hoe kun je zijn wie je bent en altijd jezelf zijn?

‘Ga door de smalle poort naar binnen. Want breed is de poort en breed is de weg die naar vernietiging leidt, en velen gaan er doorheen. Maar klein is de poort en smal de weg die naar het leven leidt, en slechts weinigen vinden die ”- Mattheüs 7: 13-14

Je hebt de mogelijkheid om het pad te nemen dat breed is of het pad dat smal is. Je kunt je aanpassen aan wat het leven wil dat je bent, of de moed hebben om door de jaren heen trouw te blijven aan jezelf. Het is beslist een uitdaging om een sterk zelfgevoel te hebben als we voortdurend worden afgeleid en beïnvloed worden door de media en de manier van leven van de samenleving. Maar als je je volledige potentieel in het leven wilt bereiken, begint het allemaal met jezelf zijn.

Waarom zou je altijd jezelf moeten zijn? Hier zijn 5 redenen waarom:

1. Leef in overeenstemming met je waarden en overtuigingen

Jezelf zijn heeft alles te maken met weten waar je in gelooft en de waarden waar je naar leeft. Als je jezelf niet bent, neem je de waarden en overtuigingen van anderen over. Dit is het moment waarop je je begint te conformeren aan de verwachtingen en manier van denken van andere mensen.

Als je je waarden kent en weet waarom je doet wat je doet, leef je volgens je eigen waarden en overtuigingen.

2. Maak eigen identiteit

Als je een solide basis kunt maken om jezelf te zijn, vestig je je eigen identiteitsgevoel. Wat er ook in je leven gebeurt, je weet altijd wie je bent.

Er zullen momenten zijn waarop je je misschien verloren of afgeleid voelt, maar als je je eigen identiteit hebt, zul je weer op het goede pad kunnen komen. Zonder je eigen identiteit vast te stellen, kun jij je gemakkelijk aanpassen en jezelf verliezen.

3. Bouw moed op

Er is veel moed voor nodig als je besluit het pad te nemen dat tegen de massa ingaat. De reden waarom de meeste mensen de brede weg inslaan, is omdat het gemakkelijk is.

Het is gemakkelijk om gewoon de menigte te volgen. Het is een grotere uitdaging als je trouw blijft aan jezelf en je eigen identiteit vestigt. Deze uitdaging om altijd jezelf te zijn vereist moed en innerlijke kracht. Wat er ook op je pad komt, je weet hoe je ermee om moet gaan.

4. Bepaal grenzen

Als je altijd jezelf bent, weet je wat je grenzen zijn en welke grenzen je voor jezelf hebt gesteld. Als mensen je grenzen overschrijden, zul je het weten.

Maar als je geen grenzen stelt, kunnen mensen heel goed over je heen lopen en misbruik van je maken. Als je altijd jezelf bent en grenzen stelt, is de kans groter dat je je bewust bent wanneer mensen misbruik van je gaan maken.

Creëer en bepaal je grenzen.

5. Zoek focus en richting

Als je altijd jezelf bent, is de kans groter dat je focus en richting in je leven hebt. Stel je iemand voor die constant voldoet aan de verwachtingen van anderen, denk je dat deze persoon focus en richting heeft? Ik denk het niet.

Als je trouw blijft aan wie je bent, is de kans groter dat je weet welke doelen je wilt bereiken en hoe je ze kunt bereiken. Je bent in staat om gefocust te blijven en weet welke richting je moet inslaan om je doelen te bereiken.

Wat je ook ervaart in het leven, de enige persoon die altijd constant zal blijven, ben jij.

Boeken TIP!

Zoals bijna altijd probeer in bij mijn blogs een bijpassende boek of meerdere boeken mee te geven die ik persoonlijk heel waardevol vind en van harte kan aanbevelen.

Plaats een reactie