Larry Fuente Hippie Kunstenaar

Larry Fuente Hippie Kunstenaar


Lees Meer

Larry Fuente is een hippie kunstenaar uit Amerika. Ik zag hem in een aflevering van American Pickers en was meteen verkocht. Larry is bizar, komisch, maar bovenal een briljante kunstenaar.

Larry Fuente, geboren in Chicago, studeerde van 1967 tot 1968 aan het Kansas City Art Institute, waarna hij vrienden volgde naar Californië. Sinds eind jaren zestig concentreerde Fuente zich op het produceren van een oeuvre dat wordt gekenmerkt door een obsessieve interesse in oppervlakteversiering. 

Hij vindt het heerlijk om gemakkelijk identificeerbare vormen te bedekken met kralen, plastic kerstballen, knopen en in massa geproduceerde items zonder intrinsieke waarde, waardoor het alledaagse wordt omgezet in unieke objecten.

De grootte is geen afschrikmiddel voor Fuente, die ooit vijf jaar lang een Cadillac sedan uit 1960 had bedekt met een miljoen felgekleurde kralen, pailletten, knopen, plastic gazonornamenten en andere items. Dergelijke werken zijn gerelateerd aan een Latino populaire cultuurtraditie waarin auto’s en andere objecten worden verfraaid met een overvloed aan felgekleurde ornamenten.

Larry Fuente Cadilac Kunst - Hippie Kunstenaar 03

Larry Fuente Cadilac Kunst - Hippie Kunstenaar 01

Larry Fuente Cadilac Kunst - Hippie Kunstenaar

cowasaki


Vorige
Volgende

Artist Biography
Beeldhouwer, geboren in 1947 in Chicago. Na het bijwonen van het Kansas City Art Institute in 1967-68, verhuisde Fuente naar Mendocino, Californië, en sinds het einde van de jaren zestig concentreerde hij zich op werk met een overheersende interesse in oppervlakteversiering en decoratie.

Larry Fuente

Heb jij ook een held of heldin? Laat het me weten en deel de link en of info door middel van onderstaand formulier.