Het Overprikkeld Brein: Hoe de Nervus Vagus ons Welzijn Beïnvloedt

Hoe ontdek ik mijn pad, gave, roeping in het leven

Welkom bij mijn artikel over het overprikkeld brein en de invloed van de nervus vagus, ook wel bekend als de zwervende zenuw. In dit artikel duiken we dieper in op de rol van de nervus vagus, een belangrijke hersenzenuw die ons brein verbindt met al onze organen. Laten we ontdekken hoe deze zenuw ons dagelijks leven beïnvloedt en hoe we het kunnen beheren om ons welzijn te verbeteren.

Lees Meer..

Polyvagaaltheorie Uitgelegd: Het zit niet alleen in je hoofd

Toen Descartes verklaarde: “Ik denk, dus ik ben,” rolde de Nervus Vagus met zijn ogen. Hier is wat we nu weten over de menselijke ervaring: stress en veerkracht bevinden zich voornamelijk in het lichaam, niet in de geest.

De Polyvagaaltheorie, ontwikkeld door Stephen Porges, stelt dat ons autonome zenuwstelsel ons tussen drie belangrijke fysiologische toestanden verplaatst. Laten we het uitleggen.

Lees Meer..

De Nervus Vagus en Polyvagaaltheorie [Gratis Online Cursus]

Het belang van de Nervus Vagus voor welzijn en gezondheid

Ontdek de kracht van de Nervus Vagus (Vagus-zenuw) en de evolutie van Gen-Gecentreerd naar Lichaam-Gecentreerd denken in de wereld van gezondheid en welzijn. Leer hoe een gezonde Nervus Vagus angst, depressie, trauma en autisme kan beheersen, en de voordelen van het stimuleren van dit belangrijke onderdeel van ons autonome zenuwstelsel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Verken de fascinerende verbinding tussen onze emotionele toestand en ons lichaam en ontdek praktische oefeningen om de Nervus Vagus te versterken en het herstel van ons sociale betrokkenheidssysteem te bevorderen.

Lees Meer..

De Nervus Vagus Massage: Natuurlijke Verlichting van Stress en Angst

Stress en angst zijn veelvoorkomende uitdagingen in het moderne leven, en velen van ons zoeken naar effectieve en natuurlijke manieren om ermee om te gaan. Een opkomende techniek die steeds meer aandacht krijgt, is de Nervus Vagus Massage. Deze unieke benadering heeft bewezen stress- en angstverlichting te bieden door de verbondenheid tussen lichaam en geest te benutten. In dit artikel ontdekken we wat de Nervus Vagus Massage is en hoe de het kan helpen om stress en angst op een natuurlijke manier te verminderen. Ook laten we je een aantal Nervus Vagus Massage oefeningen zien.

Lees Meer..