Ontdek de Kracht van Tapping: Een Gids voor Emotionele Vrijheidstechniek (EFT)

In de wereld vol stress en hectiek van vandaag is het vinden van innerlijke rust en emotioneel welzijn van onschatbare waarde. Een opmerkelijke techniek die de laatste jaren aan populariteit wint, is Tapping, ook wel bekend als de Emotionele Vrijheidstechniek (EFT). In dit artikel duiken we dieper in op wat Tapping is, hoe het werkt en hoe het jou kan helpen om emotionele balans te bereiken.

Wat is Tapping?

Tapping, ook wel Emotionele Vrijheidstechniek genoemd, is een krachtige methode voor stressverlichting. Deze techniek combineert principes uit de oude Chinese acupressuur en moderne psychologie. Door specifieke punten op het lichaam zachtjes te tikken, kunnen negatieve emoties worden verminderd en kan emotioneel welzijn worden bevorderd.

Hoe Werkt Tapping?

De basis van Tapping ligt in het focussen op een negatieve emotie of probleem. Terwijl je je concentreert op het probleem, gebruik je je vingertoppen om 5-7 keer op 9 specifieke meridiaanpunten van het lichaam te tikken. Deze tikbewegingen sturen kalmerende signalen naar de hersenen en geven aan dat het veilig is om te ontspannen.

Bijvoorbeeld, wanneer je slecht nieuws ontvangt of je zorgen maakt over toekomstige gebeurtenissen, activeert dit het amygdala in je hersenen, wat resulteert in stressreacties. Tapping op deze meridiaanpunten stuurt signalen naar je brein dat je niet in fysiek gevaar bent en dat het veilig is om te ontspannen. Dit vermindert het cortisolniveau, het stresshormoon.

De Wetenschap Achter Tapping

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat Tapping daadwerkelijk effectief is. Het reguleert het zenuwstelsel en versterkt het immuunsysteem door het lichaam terug te brengen naar de parasympathische (ontspannings)reactie. Hierdoor kunnen systemen zoals het immuunsysteem, spijsverteringssysteem en endocriene systeem optimaal functioneren.

Een baanbrekend onderzoek uitgevoerd door Dr. Dawson Church toonde aan dat EFT Tapping aanzienlijk meer cortisol verminderde dan traditionele therapieën. Dit bewijst de effectiviteit van Tapping bij het verminderen van stress en het bevorderen van welzijn.

Hoe Kun Je Tapping Toepassen?

Tapping kan dagelijks worden gebruikt om stress en angst te verminderen en een positieve mentale toestand te bevorderen. Of je nu worstelt met angst voor een sollicitatiegesprek of gewoon je welzijn wilt verbeteren, Tapping kan je ondersteunen.

 1. Identificeer het probleem waarop je wilt focussen, zoals algemene angst.
 2. Stel een setup statement op dat het probleem erkent en accepteert.
 3. Tik op het karate chop-punt en herhaal het setup statement.
 4. Tik vervolgens op de meridiaanpunten terwijl je je focust op het probleem.
 5. Herhaal positieve affirmaties tijdens het tikken om positieve gevoelens te versterken.

Tapping is een krachtig hulpmiddel om emotioneel welzijn te bevorderen. Door regelmatig te oefenen, kun je stress verminderen en positieve veranderingen in je leven creëren.

Wat Zijn Goede Apps voor Tapping?

Er zijn verschillende apps beschikbaar voor EFT Tapping die je kunnen helpen bij het leren en toepassen van deze techniek. Mijn absolute favoriet is The Tapping Solution App (ik gebruik hem bijna elke dag) maar er zijn ook enkele andere populaire en goed beoordeelde apps die je kunt overwegen:

 1. De Tapping Solution App: Deze app is ontwikkeld door de makers van The Tapping Solution. Het biedt een scala aan Tapping-sessies voor verschillende doeleinden, zoals stressvermindering, angstbeheersing, slaapverbetering en meer. De app bevat ook begeleide meditaties en instructies voor beginners.
 2. De Tapping Q&A App is een uitstekende bron voor diegenen die graag naar boeiende Tapping Q&A Podcast-afleveringen luisteren. Met meer dan 200 uur aan inhoud en 400 afleveringen biedt deze app een schat aan waardevolle informatie. Ontworpen door Gene Monterastelli, de maker en podcaster, is deze app al 11 jaar een favoriet onder luisteraars
 3. De Tap Met Brad App biedt een uitgebreide bibliotheek van korte begeleide video’s om je te helpen de techniek te beheersen. Brad Yates, een prominente figuur op het gebied van Emotional Freedom Technique, heeft een enorme aanhang op zijn YouTube-kanaal en biedt nu zijn begeleiding via deze app.
 4. De Go EFT Tapping App, ontwikkeld door de ervaren EFT-therapeut Sara Bern, biedt volledig gepersonaliseerde EFT-sessies op basis van jouw specifieke problemen en woorden. Dit garandeert een persoonlijke gebruikerservaring met begeleiding van een deskundige.

Het is een goed idee om verschillende apps uit te proberen om te zien welke het beste bij je past. Let op de beoordelingen en recensies in de app stores, zodat je een idee krijgt van de ervaringen van andere gebruikers. Onthoud dat consistentie en regelmatige oefening essentieel zijn om de voordelen van EFT Tapping te ervaren.

Wil je weten wat mijn favoriete tapping App is? Dat is zonder twijfel The Tapping Solution App. Deze kun je downloaden voor Apple en Android.

PS! Lees ook mijn review over mijn favoriete tapping app:

Review: The Tapping Solution App – Emotionele Vrijheid binnen Handbereik

In de hedendaagse wereld van constante stress en hectiek is het vinden van innerlijke rust en emotioneel welzijn van onschatbare waarde. The Tapping Solution App biedt een krachtige en innovatieve benadering om deze doelen te bereiken. Als je nieuwsgierig bent naar hoe deze app je kan helpen om je emotionele balans te herstellen, lees dan verder voor een diepgaande blik op de functies, voordelen en unieke aspecten van The Tapping Solution App.

Ontdek Emotionele Vrijheid met The Tapping Solution App

Wat is The Tapping Solution App?

The Tapping Solution App is een toonaangevende applicatie die is ontworpen om de krachtige techniek van EFT (Emotional Freedom Technique), ook bekend als Tapping, toegankelijk te maken voor een breed publiek. EFT is gebaseerd op het combineren van oude Chinese acupressuurprincipes en moderne psychologie om emotionele stress te verlichten en emotioneel welzijn te bevorderen.

Krachtige Functies en Voordelen

De app biedt een indrukwekkend scala aan functies en voordelen:

1. Diverse Tapping Sessies: The Tapping Solution App biedt een uitgebreide bibliotheek van Tapping-sessies voor verschillende doeleinden, zoals stressvermindering, angstbeheersing, zelfvertrouwen opbouwen en meer. Hierdoor kun je gericht werken aan specifieke uitdagingen in je leven.

2. Begeleide Meditaties: Naast Tapping-sessies bevat de app begeleide meditaties die je helpen om diep te ontspannen en emotionele balans te bereiken. Deze meditaties kunnen een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse routine.

3. Gemakkelijk te Volgen Instructies: Of je nu nieuw bent in de wereld van Tapping of een ervaren beoefenaar, de app biedt stapsgewijze instructies die je door elke Tapping-sessie leiden. Dit maakt het leren en toepassen van de techniek moeiteloos.

4. Flexibiliteit in Gebruik: Of je nu onderweg bent, thuis ontspant of een stressvolle situatie wilt aanpakken, The Tapping Solution App biedt de flexibiliteit om op elk moment en op elke locatie toegang te krijgen tot de kracht van Tapping.

5. Wetenschappelijk Onderbouwd: De app is gebaseerd op wetenschappelijke principes en onderzoek dat de effectiviteit van EFT Tapping ondersteunt. Dit geeft gebruikers het vertrouwen dat ze een bewezen en effectieve methode gebruiken.

Hoe The Tapping Solution App Te Gebruiken

 1. Download en Installeer: Zoek The Tapping Solution App in de app store van jouw apparaat en download deze. De installatie is snel en eenvoudig.
 2. Verken de Bibliotheek: Blader door de uitgebreide bibliotheek van Tapping-sessies en begeleide meditaties. Kies een sessie die aansluit bij jouw behoeften en interesses.
 3. Start de Sessie: Volg de duidelijke instructies om de Tapping-sessie te starten. Tik op de aangegeven punten op je lichaam en volg de geleide stappen.
 4. Ervaar de Voordelen: Na het voltooien van een sessie, merk je mogelijk al direct een gevoel van ontspanning en emotionele verlichting. Met regelmatige oefening kun je blijvende positieve veranderingen in je leven ervaren.

Conclusie: Een Weg naar Emotioneel Welzijn

The Tapping Solution App is meer dan alleen een app; het is een venster naar emotionele vrijheid en welzijn. Met zijn uitgebreide functies, wetenschappelijke basis en gebruiksvriendelijkheid biedt de app een krachtige manier om stress te verminderen, emotionele balans te herstellen en de kwaliteit van je leven te verbeteren. Als je op zoek bent naar een effectieve methode om innerlijke rust en emotioneel welzijn te bereiken, is The Tapping Solution App zeker het proberen waard.

Download de app vandaag nog en ontdek zelf de transformatieve kracht van Tapping!

Disclaimer: De informatie in deze review is gebaseerd op kennis tot september 2021. We raden aan om de meest recente informatie over de app te controleren in de app store voordat je deze downloadt.

URL van de app: The Tapping Solution App – Apple App Store / The Tapping Solution App – Google Play Store

Samenvatting

Tapping, of Emotionele Vrijheidstechniek (EFT), is een bewezen methode om stress te verminderen en emotioneel welzijn te bevorderen. Deze krachtige techniek combineert oude wijsheid met moderne psychologie en biedt een effectieve manier om innerlijke rust en balans te bereiken. Als je op zoek bent naar een natuurlijke en eenvoudige methode om stress te verminderen en je emotionele welzijn te verbeteren, is Tapping het proberen waard. Begin vandaag nog met het ontdekken van de voordelen van deze opmerkelijke techniek!

Inhoudsopgave

Plaats een reactie