PMA: Een Unieke Vraag- en Gespreksmethode om Trauma te Transformeren

PMA staat voor Progressive Mental Alignment, een unieke methode ontwikkeld door Joop Korthuis. Het is een vraag- en gespreksmethode die zich richt op het opsporen en transformeren van onderliggende negatieve overtuigingen en emoties in het onderbewuste brein.

PMA: Unieke vraag- en gespreksmethode

Progressive Mental Alignment (PMA), ontwikkeld door Joop Korthuis, is gebaseerd op inzichten uit de neurowetenschap, psychologie en zelfregulatie. Het richt zich op het opsporen en transformeren van onderliggende negatieve overtuigingen en emoties die zich in het onderbewuste brein bevinden.

PMA: Opsporen van Bad Clusters

In een zee van zelfhulpmethoden valt PMA op om een reden. Hoewel veel andere technieken resultaten beloven, gaat PMA dieper om de verborgen fragmenten, ook wel “bad clusters” genoemd, in ons onderbewustzijn te onthullen. Deze bad clusters bevatten zintuiglijke informatie die verbonden is met negatieve energie, wat een negatieve invloed kan hebben op gedrag en algeheel welzijn.

PMA: Krachtige Transformatie

Een van de belangrijkste krachten van PMA is het vermogen om deze bad clusters te ontdekken, te lokaliseren en om te vormen tot positieve en inspirerende energie. Door de oorzaken aan te pakken in plaats van nieuwe elementen aan je leven toe te voegen, verwijdert PMA obstakels die gezondheid en succes belemmeren.

De PMA-methode maakt gebruik van gestructureerde vragen en gesprekken om toegang te krijgen tot het onderbewuste brein. Het onderbewuste bevat vaak oude en vergeten herinneringen, emoties en overtuigingen die ons gedrag en onze reacties in het dagelijks leven beïnvloeden, zonder dat we ons daar bewust van zijn.

Tijdens een PMA-sessie wordt de cliënt begeleid om diep in het onderbewuste te duiken en de oorsprong van negatieve overtuigingen en emoties te ontdekken. Het doel is om deze negatieve emoties en overtuigingen te transformeren in positieve en inspirerende energie. Dit helpt de cliënt om emotionele blokkades en psychosomatische klachten aan te pakken en een positieve verandering in hun leven teweeg te brengen.

PMA Casus: Overwinnen van Faalangst

Lisa is die last heeft van ernstige faalangst. Ze heeft altijd het gevoel gehad dat ze niet goed genoeg is en bang is om te falen in alles wat ze doet. Deze negatieve overtuiging heeft haar gehinderd in haar studie en carrière, en het heeft zelfs invloed op haar sociale leven.

Lisa besluit PMA te proberen om haar faalangst aan te pakken. Tijdens een PMA-sessie helpt de therapeut Lisa om diep in haar onderbewuste te gaan en de oorsprong van deze overtuiging te vinden. Ze ontdekt dat deze overtuiging is ontstaan ​​door een negatieve ervaring in haar jeugd waarin ze werd bekritiseerd en zich afgewezen voelde door een leraar.

Met de hulp van de PMA-methode transformeert Lisa de negatieve emoties en overtuigingen die zijn gekoppeld aan die ervaring. Ze begint zich te realiseren dat ze niet langer hoeft vast te houden aan deze oude overtuigingen en dat ze in staat is om haar zelfvertrouwen op te bouwen.

Na enkele PMA-sessies merkt Lisa dat haar faalangst geleidelijk begint te verminderen. Ze voelt zich zekerder en positiever over haar capaciteiten. Dit heeft een positief effect op haar studie en werk, en ze begint nieuwe kansen aan te grijpen die ze eerder misschien had vermeden vanwege haar angst.

Met de voortdurende begeleiding van PMA en haar nieuw gevonden vertrouwen, overwint Lisa uiteindelijk haar faalangst en begint ze een succesvol pad naar persoonlijke groei en emotioneel welzijn. PMA heeft haar geholpen om diep in haar onderbewuste te kijken, negatieve overtuigingen te transformeren en een positieve verandering in haar leven te brengen.

We hebben allemaal een aangeboren verlangen naar goede gezondheid, succes, geluk en betekenisvolle relaties. Het is dan ook niet vreemd dat we op zoek zijn naar begeleiding en krachtige tools om deze doelen te bereiken. Progressive Mental Alignment (PMA), ontwikkeld door Joop Korthuis, biedt een unieke aanpak om emotionele barrières te doorbreken en negatieve overtuigingen te transformeren.

Een Dieper Inzicht in Emoties

PMA gaat verder dan het oplossen van stemmingswisselingen; het richt zich op de kern van je emoties en besluitvorming. Door de fysiologie op de basis te controleren, brengt PMA blijvende veranderingen aan in je overtuigingen, keuzes en oordelen, wat leidt tot diepgaand inzicht en persoonlijke groei.

Waarom PMA Anders is

In tegenstelling tot andere technieken die voortdurend leren of herhalende handelingen vereisen, richt PMA zich op het onthullen en veranderen van de onderliggende oorzaken van emotionele uitdagingen. Met PMA verken je een niveau van diepte en inzicht dat voorheen onbereikbaar was via andere methoden.

Ervaar het Verschil met PMA

Hoewel woorden misschien geen recht doen aan de transformerende kracht van PMA, kun je je reis beginnen door meer te ontdekken over PMA via nieuwsbrieven, gratis videopresentaties of Het boek van Joop Korthuis, “Innerlijke macht”. Als je deze levensveranderende kennis ook wilt delen met je dierbaren, zal het PMA eenvoudige plan je begeleiden bij het helpen van anderen.

Omarm Positieve Verandering met PMA

Laat aarzeling je niet tegenhouden; neem controle over je leven met PMA. Verken de mogelijkheden die PMA biedt, van persoonlijke groei tot potentiële carrièrepaden. Sta PMA toe om je naar die diepere niveaus te brengen die je altijd hebt gevoeld, maar nooit hebt bereikt met andere technieken.

Veelgestelde Vragen over PMA

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over PMA (Progressive Mental Alignment) met bijbehorende antwoorden:

1. Wat is PMA? PMA staat voor Progressive Mental Alignment, een unieke methode ontwikkeld door Joop Korthuis. Het is een vraag- en gespreksmethode die zich richt op het opsporen en transformeren van onderliggende negatieve overtuigingen en emoties in het onderbewuste brein.

2. Hoe werkt PMA? PMA werkt door middel van een gestructureerde vraagtechniek waarmee je diep in je onderbewuste brein duikt. Hierdoor kun je negatieve herinneringen en emoties ontdekken en deze transformeren naar positieve en inspirerende energie.

3. Voor wie is PMA geschikt? PMA is geschikt voor iedereen die zijn emotionele welzijn en persoonlijke groei wil verbeteren. Het kan mensen helpen die last hebben van psychosomatische klachten, emotionele blokkades, angst, stress, en andere negatieve patronen in hun leven.

4. Is PMA wetenschappelijk onderbouwd? Ja, PMA is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de werking van het brein. Het maakt gebruik van inzichten uit neurowetenschap, psychologie en zelfregulatie om effectief te zijn.

5. Hoe lang duurt een PMA-sessie? De duur van een PMA-sessie kan variëren, afhankelijk van de persoon en het specifieke probleem. Over het algemeen kunnen sessies variëren van 1 tot 2 uur.

6. Kan PMA worden gebruikt voor zelfhulp? Ja, PMA kan worden gebruikt als zelfhulpmethode. Het boek “Innerlijke Macht” van Joop Korthuis biedt inzicht in de PMA-technieken en hoe je ze zelf kunt toepassen.

7. Zijn er bijwerkingen van PMA? PMA is over het algemeen veilig en heeft weinig tot geen bijwerkingen. Sommige mensen kunnen zich na een sessie tijdelijk emotioneel voelen, maar dit is meestal van korte duur en wordt gevolgd door een gevoel van opluchting.

8. Hoe snel kan ik resultaten verwachten met PMA? De snelheid van resultaten kan variëren, afhankelijk van het individu en het specifieke probleem. Sommige mensen ervaren al snel positieve veranderingen, terwijl anderen mogelijk meer tijd nodig hebben.

9. Is PMA een vervanging voor therapie? PMA kan een aanvullende benadering zijn op andere vormen van therapie, maar het is geen vervanging voor medische of psychologische behandeling. Raadpleeg altijd een professional als je serieuze gezondheidsproblemen hebt.

10. Kan ik PMA zelfstandig leren? Ja, met de juiste kennis en oefening is het mogelijk om PMA zelfstandig te leren. Het boek “Innerlijke Macht” geeft inzicht in de PMA-technieken en biedt stapsgewijze begeleiding om ermee aan de slag te gaan.

Ontketen je Volledige Potentieel met PMA

Bekijk onderstaande video om het onbegrensde potentieel van Progressive Mental Alignment te ontdekken. Laat PMA de sleutel zijn om je innerlijke kracht te ontketenen en je te leiden naar een leven vol geluk, gezondheid en succes.

PMA Boek: Innerlijke Macht

“Innerlijke Macht” is een boek van Joop Korthuis, de grondlegger van “The Unified Brain Model”. Het boek beschrijft hoe ons brein ons zijn bepaalt en hoe alles wat we denken, doen, vrezen en voelen begint in onze geest. Korthuis introduceert zijn methode, Progressive Mental Alignment (PMA), om psychosomatische aandoeningen en klachten op te sporen en permanent te verhelpen. Na het lezen van dit boek begrijp je hoe informatie in je brein wordt verwerkt en hoe je je eigen geest én die van anderen blijvend kunt versterken.

Bestel Het boek van Joop Korthuis, “Innerlijke macht” bij Bol.com

Meer informatie kun je vinden op de PMA website van Joop Korthuis.
Website: pmainstitute.nl

Plaats een reactie