Hoe je je Eigen Zenuwstelsel in Kaart Kunt Brengen: De Polyvagaal Theorie

Met toenemende angst, depressie en stress vraag je je misschien af hoe je beter kunt omgaan met uitdagingen en stressvolle situaties. En wellicht wil je ook veerkrachtiger worden. Wist je dat je je eigen zenuwstelsel in kaart kunt brengen? Dit krachtige instrument kan je helpen de staat van je zenuwstelsel te veranderen en je gedurende de dag en je leven meer bewust, gegrond en vreugdevol te voelen.

Lees Meer..

Polyvagaal Theorie en het Zenuwstelsel: Een Simpele Uitleg

De Polyvagaal Theorie biedt waardevolle inzichten in hoe ons zenuwstelsel verbonden is met onze emotionele reacties en werpt licht op veelvoorkomende symptomen zoals chronische angst en depressie. Deze theorie helpt ons de complexe manieren te begrijpen waarop ons autonome zenuwstelsel reageert op verschillende situaties. Door in te gaan op de drie staten van het autonome zenuwstelsel – ventrale vagus, sympathisch en dorsale vagus – kunnen we onze emotionele toestanden beter begrijpen en leren hiermee om te gaan.

Lees Meer..

Zenuwstelsel Regulatie: Ontdek de Polyvagaal Theorie en praktische technieken voor welzijn en balans.

In de drukke wereld van vandaag kan het zenuwstelsel overbelast raken, waardoor stress, angst en vermoeidheid toenemen. Gelukkig biedt de fascinerende wereld van zenuwstelsel regulatie een weg naar emotionele balans en welzijn. Een belangrijke theorie die ons begrip van het autonome zenuwstelsel verdiept, is de baanbrekende Polyvagaal Theorie van Dr. Stephen Porges.

Lees Meer..

Polyvagaaltheorie Uitgelegd: Het zit niet alleen in je hoofd

Toen Descartes verklaarde: “Ik denk, dus ik ben,” rolde de Nervus Vagus met zijn ogen. Hier is wat we nu weten over de menselijke ervaring: stress en veerkracht bevinden zich voornamelijk in het lichaam, niet in de geest.

De Polyvagaaltheorie, ontwikkeld door Stephen Porges, stelt dat ons autonome zenuwstelsel ons tussen drie belangrijke fysiologische toestanden verplaatst. Laten we het uitleggen.

Lees Meer..

De Nervus Vagus en Polyvagaaltheorie [Gratis Online Cursus]

Het belang van de Nervus Vagus voor welzijn en gezondheid

Ontdek de kracht van de Nervus Vagus (Vagus-zenuw) en de evolutie van Gen-Gecentreerd naar Lichaam-Gecentreerd denken in de wereld van gezondheid en welzijn. Leer hoe een gezonde Nervus Vagus angst, depressie, trauma en autisme kan beheersen, en de voordelen van het stimuleren van dit belangrijke onderdeel van ons autonome zenuwstelsel voor onze algehele gezondheid en welzijn. Verken de fascinerende verbinding tussen onze emotionele toestand en ons lichaam en ontdek praktische oefeningen om de Nervus Vagus te versterken en het herstel van ons sociale betrokkenheidssysteem te bevorderen.

Lees Meer..