Traumabehandeling met Lichaamsgerichte Therapie

Traumabehandeling met Lichaamsgerichte Therapie: Een Holistische Benadering van Trauma

Trauma is een ingrijpende ervaring die diepe sporen kan nalaten in iemands leven. Traditionele psychotherapie kan effectief zijn, maar voor sommige mensen biedt lichaamsgerichte therapie een unieke benadering om trauma te behandelen. In dit artikel gaan we dieper in op Traumabehandeling met Lichaamsgerichte Therapie en hoe deze holistische benadering mensen kan helpen om traumatische ervaringen te verwerken en te helen.

Lees Meer..

Somatic Experiencing: Helende Benadering voor Trauma en Stress

Somatic Experiencing (SE) is een krachtige therapeutische benadering die zich richt op het behandelen van trauma, stress, en andere psychologische en fysieke aandoeningen. Ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Peter A. Levine, bouwt Somatic Experiencing voort op het idee dat trauma opgeslagen kan worden in het lichaam en dat het herstel van trauma moet plaatsvinden op zowel fysiek als psychologisch niveau.

Lees Meer..

Trauma Heling Doe je (Ook) met je Lichaam

Jezelf zijn

Trauma is een ingrijpende ervaring die diepe emotionele en fysieke sporen kan nalaten in het leven van een persoon. Traditioneel lag de focus bij traumaverwerking voornamelijk op cognitieve therapieën en gesprekstherapie. Echter, een groeiend aantal experts in de geestelijke gezondheidszorg erkent nu de cruciale rol van het lichaam bij trauma healing.

Lees Meer..

Wat Is Cranio Sacraal Therapie? Een Diepgaande Kijk Op Deze Alternatieve Behandelingsmethode

Cranio Sacraal therapie is een opkomende vorm van alternatieve geneeskunde die steeds meer aandacht krijgt in de wereld van holistische gezondheid en welzijn. Deze niet-invasieve therapie richt zich op het craniosacrale systeem van het lichaam, dat het centrale zenuwstelsel omringt en beïnvloedt. In dit artikel duiken we dieper in op wat craniosacraal therapie inhoudt en hoe het kan bijdragen aan het bevorderen van het welzijn.

Lees Meer..

Blijvend Van Je Klachten Afkomen: Een Holistische Benadering

In dit artikel ontdek je een effectieve en blijvende oplossing voor verschillende klachten die worden veroorzaakt door een disfunctionerend systeem in je lichaam. Veel therapieën bieden tijdelijke verlichting, maar missen de essentiële elementen om de klachten blijvend te genezen. Ontdek waarom stressvermindering alleen niet voldoende is en hoe een holistische aanpak met acupunctuur, craniosacraal therapie en emotionele verwerking je kan helpen om van je klachten af te komen en een gezond, evenwichtig leven te leiden.

Lees Meer..

Hechtingstherapie: Herstel de Emotionele Band en Versterk Je Relaties

Hechting is een fundamenteel onderdeel van ons menselijk bestaan. Het verwijst naar de emotionele band die we vormen met anderen, vooral in onze intieme relaties. Helaas kunnen ervaringen uit het verleden, zoals verwaarlozing, scheiding of trauma, deze hechtingsband verstoren en onze relaties negatief beïnvloeden. Gelukkig is er een effectieve vorm van therapie die kan helpen bij het herstellen van de emotionele verbinding: hechtingstherapie. In dit artikel zullen we dieper ingaan op hechtingstherapie, de verschillende benaderingen en technieken, en de vele voordelen die het kan bieden.

Lees Meer..

Emotionally Focused Therapy (EFT)

Versterk en Herstel de Band met Emotionally Focused Therapy (EFT)

Emotionally Focused Therapy (EFT) is een effectieve benadering binnen de relatietherapie die zich richt op het begrijpen en transformeren van emotionele patronen in intieme relaties. Deze therapievorm, ontwikkeld door Dr. Sue Johnson, biedt hoop en heling voor stellen die worstelen met communicatieproblemen, vertrouwenskwesties en andere relatie-uitdagingen.

Lees Meer..

Wat is EFT therapie?

Albert Einstein bewees in de jaren twintig dat alles (inclusief ons lichaam) uit energie bestaat. Emotional Freedom Techniques (EFT) of ‘tappen’ is een wetenschappelijk bewezen techniek die eventuele ‘blokkades’ in deze energie kan opheffen, die de bron van emotionele intensiteit en ongemak kan zijn, en is ongelooflijk effectief gebleken bij de behandeling van PTSS en C- PTSS.

Lees Meer..